Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a salutat curajul sutelor de mii de venezueleni care mărşăluiesc pentru libertatea lor

CNN.com
venezuela armată

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat joi "curajul sutelor de mii de venezueleni care mărşăluiesc pentru libertatea lor" împotriva "alegerii nelegitime a lui Nicolas Maduro" şi asigură că Europa susţine "reinstalarea democraţiei", potrivit AFP preluată de Agerpres.

"După alegerea nelegitimă a lui Nicolas Maduro în mai 2018, Europa susţine reinstalarea democraţiei. Salut curajul sutelor mii de venezueleni care mărşăluiesc pentru libertatea lor", a scris Macron într-un mesaj pe Twitter în limbile franceză şi în spaniolă.

Preşedintele socialist venezuelean Nicolas Maduro conta joi pe sprijinul armatei pentru a contracara susţinerea internaţională adusă preşedintelui parlamentului Juan Guaido, care se autoprolamase miercuri "preşedinte" interimar şi a fost recunoscut imediat de către SUA şi aliaţii lor în regiune.

În noaptea de miercuri spre joi, focare de protest persistau în cartiere populare, precum Petare, în estul Caracasului, după două zile de confruntări sângeroase între opozanţii şi susţinătorii preşedintelui socialist.

Comisia interamericană pentru drepturile omului a înregistrat 16 morţi doar pe parcursul zilei de miercuri. Observatorul venezuelean al conflictelor sociale OVCS a contabilizat 13 morţi în două zile, începând de marţi. Manifestaţiile din 2017, care s-au soldat cu 125 de morţi, sunt încă proaspete în memoria cetăţenilor din această ţară producătoare de petrol, aflată în plin colaps economic.

Guvernul venezuelean a anunţat că ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino Lopez, şi comandanţiii militari regionali îşi vor aduce "sprijinul preşedintelui constituţional" şi "salvării suveranităţii" ţării.

Executivul conta de asemenea pe Curtea Supremă care urma să se reunească joi. Cu puţin timp înainte de proclamarea lui Guaido, cea mai înaltă instanţă juridică a ţării - compusă din fideli ai regimului - anunţase că a ordonat o anchetă penală împotriva membrilor parlamentului, acuzându-i că uzurpează prerogativele preşedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.