Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron anunță alt bilanț al ATENTATULUI din Franța: Câte zeci de victime a făcut, de fapt, teroristul Statului Islamic

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte "16 au fost rănite", între care "cel puţin două" sunt în stare gravă, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, în urma a ceea ce el a numit un act "al terorismului islamist" comis vineri în sudul Franţei, relatează Reuters.

"Un individ a ucis trei persoane şi a rănit alte 16, între care cel puţin două sunt în stare gravă", a declarat preşedintele francez în cursul unei întâlniri cu presa după o reuniune a celulei de criză la Ministerul de Interne la Paris.

Citește și: Acuze grave ale lui Dan Negru! De ce l-ar fi refuzat, de fapt, Televiziunea Română pe Andrei Gheorghe

Jandarmul luat ostatic de autorul atacului, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, care se substituise unui ostatic, "luptă cu moartea", a precizat el.

Deşi Statul Islamic a revendicat atacul din sudul Franţei, serviciile de securitate verifică în prezent dacă gruparea jihadistă se află într-adevăr în spatele acestora, aşa cum pretinde.

Citește și: S-a aflat! Cine o va înlocui pe Andreea Mantea la Kanal D

"Vreau să declar naţiunii în această seară hotărârea mea absolută de a duce această luptă", a declarat Macron, flancat de premierul său Edouard Philippe.

"Îi îndemn pe concetăţenii noştri francezi să rămână conştienţi de ameninţarea teroristă, dar, de asemenea, să fie conştienţi de forţa şi de rezistenţa pe care poporul nostru le-a demonstrat de fiecare dată când a fost atacat", a spus Macron.

Citește și: Lovitură GREA pentru Mugur Isărescu! Cine a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să-i DISPARĂ IMUNITATEA

Redouane Lakdim, un tânăr de 26 de ani, presupus a fi marocan, a comis vineri trei atacuri la Trebes şi Carcassonne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.