Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron: 'Franţa şi Camerun vor coopera mai strâns pentru combaterea terorismului'

Agerpres
Emmanuel Macron

Franţa şi Camerun intenţionează să-şi intensifice cooperarea în regiunea lacului Ciad, a anunţat preşedintele francez Emmanuel Macron după discuţiile avute marţi, la Yaounde, cu omologul său camerunez Paul Biya, transmite DPA.

Cele două ţări doresc să-şi extindă cooperarea bilaterală în domeniile apărării şi securităţii, în particular în privinţa instruirii militare, în urma unei solicitări din partea guvernului camerunez, a adăugat Macron.

Bazinul lacului Ciad include opt ţări africane, printre care şi Camerun, potrivit Agerpres.ro.

Liderul francez a mai spus că influenţa Rusiei în ţările africane constituie un motiv de îngrijorare, în special pentru Africa însăşi, continent vizat de Moscova pentru răspândirea masivă a dezinformării. Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Grupul rus Wagner, o reţea de mercenari, este de asemenea activ în regiune, potrivit lui Macron, care a adăugat că evenimentele din Mali şi din Republica Centrafricană sunt preocupante.

Şeful statului francez a afirmat că prezenţa mercenarilor nu este un caz de cooperare în sensul tradiţional, întrucât Moscova foloseşte grupul Wagner pentru a sprijini puteri politice mai slabe şi junte ilegitime, furnizându-le securitate în schimbul materiilor prime.

Turneul lui Emmanuel Macron în Africa de Vest mai include Benin şi Guineea-Bissau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.