Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, în vacanţă 'de studiu' la Fortul Brégançon, reşedinţa de vară a preşedinţilor Republicii

The economic times
Macron

Cuplul Macron s-a instalat la Fortul Brégançon, reşedinţa de vară a preşedinţilor Republicii, în Var, a confirmat Palatul Elysée, într-o vacanţă de vară al cărei sfârşit nu a fost încă stabilit, după ce a sosit miercuri seara discret, potrivit presei locale, scrie AFP, potrivit news.ro.

Emmanuel Macron urmează să se întâlnească cu membrii Guvernului într-o şedinţă a Consiliului Miniştrilor la 25 august, însă se poate întoarce din concediu mai devreme, potrivit preşedinţiei.

Citește și: Gabriela Firea: Cresc văzând cu ochii! Lucrăm intens la cel mai ambițios proiect

Este vorba despre o vacanţă ”de studiu”, a precizat Elysée.

Preşedintele francez ar putea să participe, împreună cu principalii miniştri, la unul sau mai multe Consilii de Apărare Sanitară, prin videoconferinţă, pentru a adapta strategia guvernamentală în funcţie de evoluţia pandemiei covid-19, care creşte în lume şi este prezentă în Franţa, a sugerat un purtător de cuvţnt al Guvernului, Gabriel Attal.

După concediu se anunţă o perioadă încărcată, şi anume prezentarea unui plan istoric de relansare - în valoare de 100 de miliarde de euro - promis la sfârşitul lui august, în contextul unei pre-campanii electorale, cu 20 de luni înaintea alegerilor prezidenţiale din 2022.

”Preşedintele continuă, evident, să urmărească dosarele actualităţii naţionale şi internaţionale şi rămâne deosebit de atent la evoluţia situaţiei sanitare în teritoriu. El le-a amintit membrilor Guvernului, miecuri, necesitatea de a rămâne în stare de veghe şi deplin mobilizaţi”, afirmă preşedinţia.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

Fortul Brégançon, situat pe o peninsulă, ferit de priviri, a devenit o ”armă” diplomatică, iar Macon obişnuieşte să primească în fiecare vară lideri străini. Anul trecut l-a primit pe Vladimir Putin.

Elysée nu a confirmat dacă anul acesta primeşte lideri străini, însă nu a exclus această posibilitate.

Nimic nu s-a prevăzut oficial în acest sens, însă Macron ar putea participa, ca în fiecare an, la ceremonia comemorării Debarcării din Provence, la 17 august, la Bormes-les-Mimosas, unde şi-a oferit anii trecuţi băide mulţime cu locuitorii, împreună cu soţia sa, Brigitte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.