Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron l-a asigurat pe Papa Francisc că 'va continua să lupte împotriva extremismului' după atacul din Nisa

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat vineri cu Papa Francisc, căruia i-a comunicat că "va continua să lupte fără încetare împotriva extremismului astfel încât toţi francezii să îşi poată trăi credinţa în pace şi fără teamă", conform unei informări a preşedinţiei franceze, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

La o zi după atacul cu cuţit din biserica Notre-Dame de l'Assomption din Nisa, preşedintele Emmanuel Macron "a dorit să-i vorbească într-un moment în care catolicii din Franţa au fost răniţi într-un mod atât de violent, iar toţi francezii au fost şocaţi de acest atac".

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

"Drept răspuns, Papa şi-a exprimat sprijinul său fratern pentru francezi", conform sursei citate.

Cei doi lideri împărtăşesc o "convergenţă de viziune totală" asupra "respingerii absolute a terorismului" şi a ideologiei urii care divizează, ucide şi pune în pericol pacea", precum şi în privinţa importanţei dialogului între religii, se arată în comunicatul preşedinţiei franceze.

Guvernul francez a decis să consolideze măsurile de securitate în jurul lăcaşurilor de cult creştine în acest sfârşit de săptămână când se celebrează Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, după atacul de joi soldat cu trei morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.