Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron l-a primit, la Paris, pe omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sissi

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care l-a primit luni la Paris pe omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sissi, s-a declarat "avocatul constant al unei deschideri democratice" şi "al unei societăţi civile active" şi a dat asigurări că a evocat la întrevedere soarta mai multor militanţi pentru drepturile omului aflaţi la închisoare în Egipt, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Am avut ocazia să evoc, aşa cum se întâmplă între prieteni, cu încredere şi sinceritate, chestiunea drepturilor omului" şi "rămân avocatul constant al unei deschideri democratice şi sociale şi al recunoaşterii unei societăţi civile dinamice şi active", a subliniat şeful statului francez într-o conferinţă de presă comună cu al-Sissi, care este denunţat de organizaţii neguvernamentale pentru încălcări ale drepturilor omului.

În acest sens, "salut eliberarea anunţată joi a trei membri de ONG" închişi de autorităţile egiptene, a adăugat el, spunând că a evocat de asemenea "alte cazuri individuale", printre care şi cel al lui Ramy Shaath, apărător al drepturilor omului egipteano-palestinian, căsătorit cu o franţuzoaică şi a cărui detenţie arbitrară este denunţată de mai multe ONG-uri de peste un an.

Totuşi, "nu voi condiţiona cooperarea noastră în materie de apărare, şi nici în materie economică, de aceste dezacorduri", a precizat preşedintele francez.

El a vorbit despre "suveranitatea popoarelor" şi a spus că "este mai eficient să avem o politică de dialog exigent, şi nu o politică de boicot care are reduce eficienţa unuia dintre partenerii noştri în lupta împotriva terorismului şi în favoarea stabilităţii regionale".

Macron i-a mulţumit lui al-Sissi, "preşedinte al unei mari ţări arabe şi musulmane", pentru vizita sa la Paris, după "o campanie de ură" antifranceză în lumea musulmană.

Franţa şi Egiptul "sunt unite" pentru a construi "un spaţiu de civilizaţie" în care "nu există loc pentru condamnări la moarte şi pentru discursuri ale urii atunci când pur şi simplu se exprimă libertăţi", a afirmat preşedintele francez.

Franţa s-a confruntat recent cu apeluri la boicot şi cu manifestaţii în lumea musulmană după ce Macron a apărat libertatea de a caricaturiza, în urma asasinării în octombrie a unui profesor francez pentru că a arătat caricaturi cu Mohamed la un curs despre libertatea de exprimare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.