Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron le spulberă speranțele francezilor: Precizări despre relaxarea ce urmează din 11 mai

macron

Data de 11 mai va fi o etapă importantă, dar nu va fi trecerea de la starea actuală la o viaţă normală. Va fi o perioadă care va trebui organizată, a vorbit Emmanuel Macron francezilor de la Palatul Elysée, potrivit news.ro.

"Este prea devreme pentru a vă spune că s-a sfârşit criza. Vom intra într-o etapă şi vom continua să ne mişcăm", a adăugat Emmanuel Macron. "11 mai va fi o etapă, vor urma şi altele", a insistat el.

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat

Până la 11 mai, în Franţa este instituită starea de urgenţă din cauza epidemiei de Covid-19. Preşedinţia franceză a anunţat mai multe axe ale unei ieşiri din izolare - după 11 mai -, în urma unei întâlniri a preşedintelui Emmanuel Macon cu aleşi, precizând că aceasta nu va fi ”regionalizată”, ci ”adaptată teritoriilor”, întoarcerea la şcoală se va face pe bază de voluntariat al părinţilor şi că purtarea măştii urmează să fie probabil obligatorie în transportul în comun.

Citește și: Ciolacu a răbufnit! ‘Proiectul de lege cu Ținutul Secuiesc e scos la iveală când e nevoie de scandal’

Vineri dimineaţă, din salonul de aur de la Palatul Élysée, preşedintele Republicii s-a adresat francezilor într-un scurt mesaj video de aproape 2 minute, difuzat pe reţelele de socializare.

"Astăzi, nu sunt adunări în oraşele noastre pentru a sărbători, aşa cum o făceam în alţi ani, Ziua internaţională a Muncii (...). Cunosc toate constrângerile care apasă pe bucuriile care însoţesc în mod normal această zi atât de simbolică", a amintit el.

Citește și: Gabriela Firea, atrage atenția: ‘Anunțul lui Iohannis a crescut traficul în Capitală’

Emmanuel Macron, care i-a primit vineri, la Elysée, pe producătorii de lăcrămioare a adus un omagiu "celor care muncesc pentru a ne hrăni": "Concetăţenii noştri au învăţat să mânânce mai mult local, o virtute pe care va trebui să o păstrăm". Evocând tradiţia livrării lăcrămioarelor, el a afirmat: "Această tradiţie este cea a unei familii întregi, a pântecelui Parisului, Halelor mai întâi şi a pieţei Rungis în prezent. Aduc omagiu întregii lumi agricole, de la lanţurile agro-alimentare, la lumea distribuitorilor".

În Franţa, de 1 mai, este sărbătoarea lăcrămioarelor, obicei prin care sunt dăruite florile celor dragi pentru noroc în tot anul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.