Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron: Regele Mohammed nu doreşte reprimarea protestelor

CBC.ca
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat miercuri situaţia din regiunea Rif din nordul Marocului cu regele Mohammed al VI-lea, transmite AFP. Regele nu face niciodată declaraţii presei, aşa că Macron a susţinut singur o conferinţă de presă la Rabat, unde se afla pentru o vizită "de prietenie şi de lucru".

În Rif, protestele populare continuă de câteva luni, iar potrivit preşedintelui francez, suveranul marocan consideră manifestaţiile legitime, conform prevederilor Constituţiei. "Nu am avut motiv să mă tem că ar exista o dorinţă de represiune (...) ci mai degrabă de voinţa de a răspunde pe termen lung cauzelor profunde", a afirmat Macron după întâlnirea cu regele Mohammed, conform Agerpres.

Ca răspuns la revendicările populaţiei din Rif, care se consideră marginalizată, statul marocan a relansat sau accelerat proiecte de infrastructură. În paralel, din 26 mai, poliţia a arestat peste 100 de persoane, printre care principalii lideri ai mişcării de protest. Până acum, au fost inculpaţi 86 dintre cei reţinuţi, iar 30 au fost condamnaţi la închisoare, în special pentru periclitarea securităţii interne a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.