Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron: 'Relansarea acordului din 2015 privind programul nuclear al Iranului este încă posibilă'

Le depeche
Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a apreciat sâmbătă, în urma unei discuţii telefonice cu omologul său iranian, Ebrahim Raisi, că relansarea acordului din 2015 privind programul nuclear al Iranului "este încă posibilă", cu condiţia "să intervină în termenul cel mai scurt", notează AFP.

"La câteva luni după suspendarea negocierilor de la Viena", Emmanuel Macron şi-a "exprimat dezamăgirea în faţa lipsei de progrese şi a insistat pe lângă preşedintele Raisi în legătură necesitatea de a face alegerea clară de a încheia acordul şi a reveni la punerea în aplicare a angajamentelor sale nucleare", a adăugat Palatul Elysee într-un comunicat.

SUA s-au retras unilateral din acord în 2018 sub preşedinţia lui Donald Trump, reimpunând sancţiuni economice severe împotriva Teheranului. În consecinţă, Iranul a renunţat progresiv la angajamentele asumate prin acord şi este acuzat că încearcă să se doteze cu arma atomică, ceea ce Teheranul dezminte, potrivit Agerpres.ro.

Din aprilie 2021 au loc negocieri indirecte sub egida Uniunii Europene pentru reintegrarea Statelor Unite în acord şi revenirea Iranului la respectarea angajamentelor iniţiale, în schimbul ridicării sancţiunilor americane, însă discuţiile sunt blocate din martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.