Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron reușește să ȘOCHEZE: A acuzat DIRECT două țări aflate în conflict că au finanţat grupări care au susţinut terorismul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Cu o francheţe neobişnuită pentru un preşedinte francez, Emmanuel Macron a declarat, în interviul publicat joi de săptămânalul Le Point, că Arabia Saudită şi Qatarul au finanţat terorismul acordând fonduri anumitor grupări care, chiar dacă nu erau ele însele teroriste, au contribuit la alimentarea terorismului, relatează publicaţiile l'Express şi ABC.

'Am stabilit relaţii extrem de sincere cu ansamblul puterilor din Golf', a indicat Macron în acel amplu interviu, înainte de a adăuga: 'În dialogul meu cu emiratezii, saudiţii şi qatarezii, abordez finanţarea terorismului. Qatarul şi Arabia Saudită au finanţat grupări care nu erau ele însele teroriste, dar care au contribuit de fapt la terorism', scrie agerpres.ro.

Citește și: Decizie importantă a lui Liviu Dragnea! Ce vrea să STOPEZE șeful PSD și în cine LOVEȘTE

Preşedintele francez a mai subliniat faptul că aceste două ţări au finanţat şi continuă să finanţeze activităţile unor grupuscule teroriste 'rivale'. În timp ce terorismul islamist este adesea descris drept un front unic, Macron a amintit un alt detaliu, notează publicaţia spaniolă ABC, şi anume că Arabia Saudită şi Qatarul finanţează activităţi religioase şi mai puţin religioase, precum şi terorişti, care ajung să se confrunte în mai multe puncte strategice, de exemplu Siria.

Până în prezent, Arabia Saudită şi Qatarul s-au acuzat reciproc că finanţează terorismul, iar saudiţii împreună cu aliaţi din Golf şi din lumea musulmană au impus pe acest motiv sancţiuni Qatarului.

Citește și: A lăsat fotbalul pentru o altă meserie! În ce lume se învârte fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.