Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron se va întâlni pentru prima dată cu Papa Francisc, urmând să discute situația refugiaților care sosesc în Europa

Elle
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlneşte marţi pentru prima dată cu Papa Francisc, într-o vizită pe care şeful statului francez o face la Vatican şi care exclude vreo întrevedere cu noul guvernul italian, aflat într-un scandal politic cu Parisul, notează marţi AFP, informează Agerpres.

Principalul punct al agendei întrevederii de la Vatican, programată pentru ora locală 10:30 (08:30 GMT), va fi situaţia migranţilor care încearcă să ajungă în Europa.

Înainte de această întrevedere, Emmanuel Macron are prevăzut un mic-dejun cu membrii comunităţii laice Sant'Egidio, extrem de implicată în primirea migranţilor şi organizatoare de 'culoare umanitare' pentru refugiaţii sirieni.

În legătură cu valul de migranţi care sosesc în Europa, Papa Francisc apreciază că 'trebuie să se investească inteligent pentru a le oferi locuri de muncă şi educaţie' în ţările de origine, în special în cele africane.

Vezi și: Jim Mattis, ministrul american al apărării, începe prima sa vizită în Beijing pentru convorbiri cu privire la relațiile strategice dintre SUA și China

Un alt subiect între preşedintele Macron şi suveranul pontif va fi laicitatea în Franţa. Şeful statului francez a declarat cu mai multe ocazii că doreşte să 'repare legătura' dintre Biserica Catolică şi Franţa, relaţie afectată mai ales de adoptarea legii privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în 2013.

Este de aşteptat ca Emmanuel Macron să profite de audienţa sa la Sfântul Scaun pentru a-l invitat pe Papa Francisc în Franţa, în particular în oraşul Marsilia.

În cursul după-amiezii, Macron se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii catolice franceze în palatul Latran, apoi va avea 'timp rezervat' pe perioada meciului de fotbal Franţa-Danemarca de la CM 2018 din Rusia, iar seara va avea o conferinţă de presă găzduită de ambasada Franţei la Vatican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.