Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron susţine că şi-a exprimat temerile privind detenţia lui Carlos Ghosn

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că a vorbit în prealabil cu premierul Japoniei în legătură cu condiţiile de detenţie ale fostului preşedinte al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, transmite Reuters potrivit Agerpres.

"I-am spus de câteva ori premierului Shinzo Abe că ancheta şi condiţiile de detenţie ale lui Carlos Ghosn nu îmi par să fie satisfăcătoare", le-a declarat jurnaliştilor şeful statului francez.

Săptămâna trecută, Ghosn a spus că a fost tratat cu brutalitate de procurorii din Tokyo şi că este victima unei conspiraţii urzite de producătorul auto Nissan pentru a forţa înlăturarea sa.

Carlos Ghosn a ajuns pe 30 decembrie 2019 la Beirut. El este bănuit că a urcat la bordul unui avion privat pe aeroportul internaţional din Kansai, în apropiere de Osaka, de unde a mers până la Istanbul, iar de acolo a plecat spre Beirut la bordul unui alt avion.

Urmărit pentru infracţiuni financiare, Ghosn era în arest la domiciliu de la sfârşitul lui aprilie la Tokyo, după 130 de zile petrecute în închisoare. Arestul său la domiciliu prevedea condiţii stricte şi interdicţia de a părăsi ţara în aşteptarea procesului său.

Avocatul francez al fostului patron al Renault, Carlos Ghosn, a transmis Guvernului de la Tokyo că autorităţile japoneze nu au reuşit să asigure organizarea unui proces corect care să respecte drepturile universale ale clientului său.

Avocatul Francois Zimeray a spus că procurorii japonezi trebuie să demonstreze că Ghosn este vinovat.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.