Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron vede ca 'un șoc' retragerea Marii Britanii din UE

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană este "un şoc" şi un "semnal de alarmă", a declarat vineri seară preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, subliniind că naţiunile UE vor avea o abordare unitară în viitoarele negocieri cu Guvernul de la Londra, scrie Mediafax.ro.

"Este decizia suverană a poporului britanic. Această plecare este un şoc, este un semnal de alarmă fără precedent care trebuie auzit de întreaga lume şi care trebuie să ne facă să reflectăm. Pentru prima oară în 70 de ani, o ţară părăseşte Uniunea Europeană. Îmi amintesc cum campania din anul 2016 a fost făcută cu minciuni şi manipulare. Trebuie să tragem şi noi învăţămintele. Brexitul a devenit posibil deoarece am transformat prea frecvent Europa în ţap ispăşitor. Avem nevoie mai mult ca niciodată de Europa. Trebuie să facem Europa cât mai suverană, cât mai democratică", a declarat Emmanuel Macron într-un discurs rostit la Palatul Elysée.

Vezi si: Ministrul Ion Ștefan: M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate .

"La nivel practic, de mâine nu se va schimba nimic în relaţiile cu Marea Britanie. Se va putea călători, vor exista relaţiile comerciale, se va putea pescui. Nu vă veţi trezi cu reguli diferite. Singura diferenţă va fi instituţională: Marea Britanie nu va mai participa la deciziile comune. Şi va trebui să pregătim viitoarea relaţie cu Marea Britanie. Noi vom rămâne uniţi, la nivelul celor 27 de state membre. Şi va exista o regulă simplă: acest parteneriat pe care îl vom construi cu Marea Britanie nu va fi acelaşi lucru cu ceea ce ştim de câteva decenii. Nu poate fi nimeni în acelaşi timp în interiorul şi în afara unei organizaţii", a atras atenţia Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Este o zi tristă. Dar este şi o zi care ne va face să procedăm diferit, să construim cu mai multă determinare o Uniune Europeană puternică şi eficientă", a concluzionat Emmanuel Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.