Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron vrea implicarea ţărilor europene într-un eventual acord care ar înlocui INF

captura TV
Macron Emmanuel

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat, joi, pentru implicarea ţărilor europene într-un eventual acord care ar înlocui Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi a transmis Rusiei că ar accepta un moratoriu privind instalarea unor sisteme de rachete în Europa.

Preşedintele Franţei vrea ca ţările europene să fie asociate unui acord care ar urma să înlocuiască Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (FNI), semnat în anul 1987 de SUA şi URSS, dar anulat recent după ce a fost contestat de Administraţia Donald Trump.

"Nu putem să delegăm securitatea noastră într-un acord bilateral în care niciun stat european nu ar fi parte semnatară. Este necesară implicarea europenilor în acest viitor tratat", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei întrevederi cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, informează cotidianul Le Figaro.

Citește și: Macron revine asupra afirmației sale prin care NATO este în 'moarte cerebrală': 'A fost un semnal de alarmă util!'

La rândul său, Administraţia Vladimir Putin a transmis joi că Emmanuel Macron a transmis că este pregătit să negocieze asupra propunerii Rusiei de impunere a unui moratoriu privind instalarea unor noi sisteme de rachete în Europa după anularea Tratatului INF, relatează agenţia Interfax. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, potrivit agenţiei Tass, că preşedintele Vladimir Putin ar putea aborda această temă cu Emmanuel Macron în cursul întrevederii programate pe 9 decembrie la Paris.

Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) a fost anulat recent, ca urmare a unei decizii a Administraţiei Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.