Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emnanuel Macron și noul premier al Italiei, Giuseppe Conte - întâlnire vineri la Paris

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îl va primi vineri pe noul premier italian, Giuseppe Conte, pentru a pregăti Consiliul European de la 28 şi 29 iunie în special în chestiunea migranţilor, a informat luni Palatul Elysee, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

"După prima lor întrevedere în paralel cu summitul G7 de la 8 iunie, această întâlnire va permite să se pregătească mai detaliat Consiliul European din iunie, îndeosebi în privinţa migranţilor şi consolidării zonei euro. Cei doi lideri vor aborda, de asemenea, subiecte internaţionale şi relaţia bilaterală", a precizat preşedinţia Franţei.

Una din priorităţile noului guvern italian instalat după alegerile din martie, o alianţă între Mişcarea 5 Stele (antisistem) şi Liga (extremă dreaptă), este de a negocia din nou cu celelalte ţări europene sistemul de la Dublin pentru gestionarea migranţilor, care se va afla pe agenda Consiliului European.

"Am făcut cunoscută totala nemulţumire a Italiei legată de propunerile discutate în prezent pentru reforma reglementărilor de la Dublin. Italia a fost lăsată singură în acest dosar. Această reformă este necesară şi ne dorim o Europă mai solidară", a declarat Giuseppe Conte presei italiene, vineri, la summitul G7.

Profesor de drept necunoscut publicului larg, Giuseppe Conte şi-a făcut o intrare răsunătoare la summitul G7 cu un mesaj pe Twitter în care se pronunţa în favoarea readmiterii Rusiei în această structură, urmând exemplul preşedintelui american, Donald Trump.

În cursul reuniunii organizate de Emmanuel Macron, vineri după-amiază, cu Theresa May şi Angela Merkel, ceilalţi doi lideri europeni aflaţi la G7, omologii săi l-au convins să se alăture poziţiei europene comune împotriva reintegrării Rusiei.

Ca o concesie la cererea Italiei, ei au acceptat să se menţioneze în comunicatul final păstrarea unui dialog deschis cu Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.