Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții MARI pentru Adrian Severin! Fostul europarlamentar s-a răzgândit: Vrea să scape de închisoare

inquamphotos.com / Octav Ganea
adrian severin
La Judecătoria Sectorului 5 se discută astăzi cererea de liberare condiționată a fostului europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Amintim că, la începutul anului trecut, Adrian Severin a mai depus o cerere de liberare condiționată, însă fostul europarlamentar și-a retras-o ulterior.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația că, în perioada decembrie 2010 — martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnaliști de la publicația britanică "The Sunday Times", care efectuau o investigație sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, și votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care aceștia pretindeau că o susțin, pe de altă parte.

SURSE - Negocieri la sânge în PSD: trei ministere unde se joacă la rupere în formarea Guvernului Dăncilă

"La suma menționată se adăuga și suma de 4.000 de euro pe zi pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente. În contextul discuțiilor din perioada ianuarie — martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor două persoane, potrivit înțelegerii, suma de 12.000 euro, lăsându-le să creadă că are influență asupra a doi deputați din Comisia juridică, a raportorului Comisiei pentru afaceri economice și monetare din legislativul european, precum și asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina să introducă un amendament la proiectul de Directivă al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clienților companiei pe care cei doi susțineau că o reprezintă", se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Anchetatorii mai arată că, în vederea încasării sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele două persoane.

În primă instanță, Severin a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare, însă un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a admis apelul DNA și a mărit pedeapsa la patru ani de închisoare cu executare. Sentința definitivă a fost dată pe 16 noiembrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.