Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții uriașe - Rafael Nadal, în lacrimi după câștigarea US Open: 'A fost o finală incredibilă'

ATP
nadal

Rafael Nadal a câștigat dramatic al patrulea titlu al carierei la US Open, luni dimineață, iar la final nu şi-a putut stăpâni lacrimile. Ibericul şi-a adăugat în palmares un nou trofeu la Flushing Meadows, după 2010, 2013 şi 2017, cu victoria 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4 în faţa lui Daniil Medvedev.

La finalul partidei, conaţionalul Alex Corretja, expert Eurosport, afirma că nu l-a văzut niciodată pe Nadal atât de emoţionat. Spaniolul s-a prăbuşit pe teren după ultimul punct, dar mai apoi a fost copleşit de lacrimi de două ori - mai întâi când a mers să salute publicul, apoi când, din scaunul său, şi-a ridicat ochii pentru a privi pe ecran imagini ale victoriilor sale anterioare în turneele de Mare Şlem.

Dăncilă a sunat adunarea la Kiseleff: Social-democrații caută soluții după șahul dat de Iohannis

"Nu fac asta de obicei, decât la final, dar acum am să încep prin a vă mulţumi vouă (n.r. - publicului). A fost o atmosferă incredibilă! Aţi fost incredibili şi vă mulţumesc mult pentru tot acest meci, dar şi pentru ultimele două săptămâni. A fost o energie fantastică", a transmis Nadal, la ceremonia de premiere. "Victoria asta este atât de importantă pentru mine. Mai ales în condiţiile în care meciul a devenit din ce în ce mai dificil. Am reuşit să îmi stăpânesc emoţiile. Au fost atât de mari. La 5-4, când am servit, au fost mari de tot. A fost un meci nebun şi este o avalanşă de sentimente acum", a punctat Nadal.

Elevul lui Carlos Moya şi al lui Francisco Roig a analizat mai apoi meciul pe care aproape că l-a scăpat din mână la 2-0 la seturi şi 3-2 cu break în setul trei, apoi la 5-2 în decisiv: "A fost o finală incredibilă. Daniil nu are decât 23 de ani, iar felul în care a luptat şi a reuşit să schimbe ritmul meciului a fost fantastic şi arată de ce, deja, a ajuns pe locul patru în lume. Am controlat oarecum meciul la început, primele două seturi, apoi însă am avut probleme mari, a fost greu să pierd setul trei, am cam obosit, iar în decisiv, la 5-2, m-am pierdut puţin şi mi-a cam tremurat mâna. Am avut multe emoţii şi mă bucur că am reuşit, totuşi, să închei meciul", a mai spus Rafael Nadal după meci.

Nadal a pierdut un singur meci în carieră de la 2-0 la seturi, chiar la New York, în turul trei al ediţiei 2015 a US Open-ului, în faţa italianului Fabio Fognini. Ibericul a mai fost împins în cinci seturi după câştigarea primelor două manşe într-o finală de Grand Slam doar de Roger Federer, la Wimbledon, în 2008, adjudecându-şi atunci trofeul după 9-7 în setul cinci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.