Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel a finalizat procesul de vânzare a 50% din Open Fiber pentru aproximativ 2,7 miliarde de euro

enel

Enel S.p.A. informează că a finalizat vânzarea întregii sale participaţii deţinute la Open Fiber S.p.A, egală cu 50% din capitalul social al Open Fiber, către Macquarie Asset Management şi CDP Equity S.p.A, ca urmare a îndeplinirii tuturor condiţiilor stabilite în contractele încheiate cu aceştia, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

"Odată cu sfârşitul anului, ne-am încheiat şi călătoria cu Open Fiber, care ne-a permis să obţinem rezultate extraordinare la nivel industrial în Italia, precum şi să ne aprofundăm cunoştinţele despre fibră optică. Datorită Open Fiber, conducerii sale şi tuturor colegilor noştri, am pus la dispoziţia ţării aproximativ 64.000 de kilometri de infrastructură de fibră optică FTTH de foarte mare viteză, un rezultat pe care, cu puţini ani în urmă, puţini şi l-ar fi imaginat. Profitând de o expertiză consolidată în prezent în această privinţă, continuăm să analizăm cu mare atenţie oportunităţile de a crea valoare în alte zone geografice, inclusiv prin modelul Stewardship, sprijinind intensificarea interconectării într-un context de creştere dinamică, favorabilă incluziunii şi sustenabilă", a declarat Francesco Starace, Chief Executive Officer şi Director General al Enel, potrivit Agerpres.

Mai exact, 40% din capitalul social al Open Fiber a fost vândut către Macquarie Asset Management pentru o valoare de aproximativ 2,19 de miliarde de euro, din care aproximativ 79 de milioane de euro reprezintă un comision calculat de la 1 iulie 2021 şi până la închiderea tranzacţiei. Această contraprestaţie include transferul a 80% din partea Enel din împrumutul acţionarilor acordat Open Fiber, inclusiv dobânda acumulată, în valoare de aproximativ 248 de milioane de euro.

Totodată, 10% din capitalul social Open Fiber a fost vândut către CDPE pentru o valoare de aproximativ 534 de milioane de euro, din care aproximativ 4 milioane de euro reprezintă o taxă calculată de la 1 noiembrie 2021 până la 30 noiembrie 2021. Această contraprestaţie include transferul a 20% din partea Enel din împrumutul acţionarilor acordat Open Fiber, inclusiv dobânda acumulată, în valoare de aproximativ 62 de milioane de euro.

Prin urmare, contravaloarea totală primită de Enel se ridică la aproximativ 2,73 de miliarde de euro, ceea ce a dus la o recunoaştere a câştigului de capital la nivel de Grup de aproximativ 1,76 de miliarde de euro şi un efect asupra datoriei financiare nete consolidate de aproximativ 2,42 de miliarde de euro.

Acordurile dintre părţi prevăd, de asemenea, recunoaşterea câştigurilor în favoarea Enel, legate de evenimente viitoare şi imprevizibile, descrise în comunicatele de presă din 17 decembrie 2020 şi 30 aprilie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.