Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel Green Power începe construcţia celei mai mari centrale agrivoltaice din Italia

News.ro
Enel Green Power

Enel Green Power a dat startul lucrărilor pentru construcţia unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de aproximativ 170 MW, care va fi cea mai mare centrală solară din Italia, precum şi cea mai mare centrală agrivoltaică din ţară, complet integrată cu sectorul agricol din zonă, şi anume Tarquinia, în provincia Viterbo, Lazio, conform unui comunicat al companiei.

Mai mult decât un important pas înainte datorită dimensiunii şi capacităţii de producţie a centralei - care, odată ce va deveni pe deplin operaţională, se preconizează că va genera în medie aproximativ 280 GWh pe an - începerea construcţiei marchează, de asemenea, începutul unui proiect care, odată finalizat, va permite companiei să evite emisiile anuale de aproximativ 130.000 de tone de CO2 în atmosferă şi să economisească aproximativ 26 de milioane de metri cubi de gaz pe an. Acest combustibil fosil va fi înlocuit în totalitate cu energie regenerabilă produsă la nivel local, care poate satisface nevoile energetice a aproximativ 111.000 de gospodării într-un mod sustenabil, informează Agerpres.

Instalaţia se va baza pe module fotovoltaice bifaciale - cu o tehnologie care permite absorbţia energiei solare atât pe suprafaţa frontală, cât şi pe cea posterioară - care vor fi montate pe "trackeri", adică pe structuri de urmărire a soarelui, pentru a maximiza producţia de energie regenerabilă, făcând-o şi mai eficientă. Această fermă solară agrivoltaică va fi construită într-o zonă deţinută de o companie locală care va colabora cu Enel Green Power pentru a integra activităţile agricole în cadrul centralei. Mai exact, în zonele libere dintre rândurile de panouri solare şi în zonele tampon ale liniilor electrice aeriene vor fi cultivate furaje şi borceaguri, în timp ce în jurul perimetrului pe care vor fi instalate liniile de tensiune vor fi plantaţi măslini.

"Centrala solară pe care o construim în Tarquinia arată că o creştere a utilizării energiei regenerabile poate fi combinată armonios cu activităţile agricole. De fapt, această centrală se va integra perfect în peisajul local şi va găzdui culturi, rezultatul fiind un impact pozitiv asupra mediului, economiei şi regiunii, contribuind în acelaşi timp la reducerea dependenţei energetice a Italiei", a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power.

Companiile implicate în construcţia centralei sunt din Lazio, majoritatea cu sediul în provincia Viterbo, iar pe o perioadă estimată de construcţie de 13 luni vor fi angajate până la aproximativ 330 de persoane.

Enel Green PowerÂ, parte a Grupului Enel, dezvoltă şi operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial şi este prezentă în Europa, America, Africa, Asia şi Oceania. Lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de peste 59 GW şi un mix de producţie care include energie eoliană, solară, geotermală şi hidroelectrică, precum şi instalaţii de stocare a energiei, Enel Green Power se află în prima linie în integrarea tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.