Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel Green Power Italia şi Enel Produzione au primit 129,6 MW, împărţiţi în capacitate nouă regenerabilă şi recondiţionări

enel

Enel Green Power Italia şi Enel Produzione au primit 129,6 MW, împărţiţi în capacitate nouă regenerabilă şi recondiţionarea de hidrocentrale operaţionale, după cea de-a şaptea rundă de licitaţii pentru surse regenerabile de energie (RES) organizată de GSE (Gestore Servizi Energetici - Furnizor de servicii energetice), potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi.

Din capacitatea totală atribuită, 89,2 MW provin din două noi proiecte solare care încep în acest an şi urmează să fie construite în regiunea Piemont şi Sicilia, din Italia. 37,3 MW provin din recondiţionarea a trei hidrocentrale operaţionale în regiunile Basilicata, Campania şi Lazio, iar restul de 3,1 MW se referă la o nouă capacitate regenerabilă din categoria "registre", cu un total de opt proiecte, inclusiv şase proiecte pentru o nouă capacitate solară pe acoperişurile clădirilor şi terenurilor Enel - în regiunile Toscana, Lombardia şi Campania- o hidrocentrală în Sicilia şi un proiect de recondiţionare a unei hidrocentrale existente în regiunea Marche.

A şaptea licitaţie pentru surse regenerabile de energie GSE a înregistrat o ofertă totală de numai 1.232 MW, iar proiectele adjudecate sunt de 975 MW, puţin sub 30% din cei 3.313 MW puşi la dispoziţie în cadrul categoriei "licitaţie - nouă capacitate regenerabilă > 1 MW" (Grupa A).

Construirea de noi capacităţi regenerabile şi recondiţionarea centralelor existente în Italia fac parte din angajamentul amplu al grupului Enel de a extinde sursele regenerabile şi de a decarboniza activitatea. În Italia, obiectivul este de a dezvolta o nouă capacitate regenerabilă la nivel de grup de 1 GW, între 2022 şi 2024.

Planul Strategic 2022-2024 al Enel prevede o creştere a capacităţii din surse regenerabile de 21,2 GW, pentru a ajunge la o capacitate totală de 75 GW, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.