Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel se alătură unei mişcări globale care pune dizabilitatea pe agendele de business

enel
sigla Enel

Grupul energetic italian Enel a anunţat miercuri că s-a alăturat „Valuable 500”, o mişcare globală care solicită participarea a 500 de companii private cu scopul de a promova valoarea pe care persoanele cu dizabilităţi din întreaga lume o pot genera din punct de vedere social, economic şi de business potrivit news.ro

”Integrarea dizabilităţii pe agenda Consiliului de Administraţie, alături de acţiunile de afaceri, este o condiţie prealabilă fundamentală pentru companiile care doresc să fie cu adevărat incluzive. Acesta este unul dintre principiile cheie ale ‘Valuable 500’ şi este în întregime în linie cu politica globală a Enel privind diversitatea şi incluziunea. Pe baza nediscriminării, a oportunităţilor egale, a demnităţii, a diversităţii de toate tipurile, precum şi a echilibrului dintre viaţa profesională şi cea personală, politica globală de diversitate şi incluziune a Enel a fost lansată în 2015 şi de atunci a fost pusă în aplicare prin acţiuni specifice, inclusiv pentru persoanele cu handicap, care vizează valorizarea diversităţii în întreaga organizaţie", spune Maria Patrizia Grieco, preşedintele Enel.

Grupul, care a integrat deja dizabilitatea pe ordinea de zi a Consiliului de Administraţie, şi-a asumat un angajament public pentru acţiuni privind integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

”Dizabilitatea este unul dintre domeniile prioritare în abordarea de către Enel a diversităţii, împreună cu orientarea sexuală, vârsta, naţionalitatea şi promovarea unei culturi a incluziunii. Participăm la iniţiativa ambiţioasă ‘Valuable 500’, cu scopul de a elibera potenţialul enorm care poate fi generat de includerea a 1,3 miliarde de persoane cu dizabilităţi care trăiesc pe glob, în conformitate cu opinia Enel că sustenabilitatea este egală cu valoarea. De fapt, aşa cum a fost demonstrat de ‘Valuable 500’, prin deschiderea către persoanele cu dizabilităţi, o companie poate beneficia, printre altele, de un nivel mai mare de inovaţie, de o bază sporită de clienţi şi o productivitate mai mare”, afirmă Francesco Starace, CEO al Enel.

Grupul anunţă că se angajează să îmbunătăţească şi să extindă acţiunile privind accesibilitatea digitală, autonomia, mobilitatea, dezvoltarea şi angajabilitatea persoanelor cu dizabilităţi.

Grupul lucrează pentru a înlocui graniţele şi obstacolele cu noi oportunităţi, folosind un mix unic de talente pe care toată lumea le pune la muncă. Unul dintre obiectivele Enel este de a pune energia la dispoziţia tuturor, dezvoltând potenţialul celor mai preţioase active ale Grupului, oamenii cu care lucrează. În fiecare ţară în care personalul cu dizabilităţi este prezent, a fost creat un centru de acţiune care se ocupă de nevoile lor specifice, lansând iniţiative care vizează îmbunătăţirea autonomiei şi promovarea incluziunii.

”Prezenţa unui astfel de punct focal pentru personalul cu dizabilităţi reprezintă o ţintă specifică a Planului de Sustenabilitate al Enel”, arată grupul.

În ceea ce priveşte iniţiativele specifice, Enel evaluează extinderea până în 2022 a aplicaţiei Pedius pentru persoanele surde din toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea.

”În 2018, Enel a fost prima companie de utilităţi cu profil energetic care a introdus Pedius pentru angajaţii şi clienţii din Italia şi, în 2019, pentru clienţii din Peru şi, prin intermediul filialei sale Endesa, în Spania. Aplicaţia îşi propune să faciliteze comunicarea folosind recunoaşterea şi sinteza care transformă un mesaj text într-unul audio cu ajutorul unei voci artificiale şi, de asemenea, vocea într-un mesaj text. Aplicaţia permite, de asemenea, personalului surd al Enel să contacteze asistenţa IT şi să participe la întâlnirile Skype prin generarea de subtitrări”, mai informează grupul.

Enel a lansat şi alte iniţiative care vizează incluziunea clienţilor săi cu dizabilităţi, inclusiv prin intermediul facturilor în Braille, precum şi a site-urilor web şi a documentelor accesibile, care permit crearea de valoare pentru toţi actorii interesaţi prin îmbunătăţirea experienţei de utilizare.

Enel este unul din cei mai mari jucători integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 90 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.