Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Engie are un nou director general

www.profit.ro
Engie-GDF SUEZ

Engie a desemnat un nou director general, pentru a executa planul strategic conform căruia investiţiile grupului francez vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura, transmite Reuters.

Într-un comunicat, Engie a anunţat că a numit-o pe Catherine MacGregor, de la firma franco-americană de servicii petroliere TechnipFMC, în funcţia de director general, de la 1 ianuarie 2021. Catherine MacGregor, în vârstă de 48 de ani, de naţionalitate franceză, a lucrat anterior 23 de ani la gigantul mondial Schlumberger. Printre contracandidaţi s-au aflat Gwenaëlle Avice-Huet, director general adjunct la Engie, Laurent Guillot, director general adjunct la Saint-Gobain, şi Catherine Guillouard, preşedinte director general la RATP.

Conducerea Engie a devenit în ultimele luni un subiect sensibil politic pentru Guvernul de la Paris, în special având în vedere că Isabelle Kocher era singura femeie din fruntea unei companii incluse în indicele bursier CAC 40. În luna februarie, Consiliul de Administraţie de la Engie a decis să nu îi prelungească mandatul lui Isabelle Kocher şi să găsească un nou şef care să accelereze procesul de transformare al companiei.

Numirea noului director general vine într-un moment delicat, în contextul ofertei de preluare lansate de Veolia pentru o participaţie deţinută de Engie la Suez. Această ofertă a provocat un conflict deschis între Veolia şi Engie, astfel că statul francez, principalul acţionar al Engie, s-a regăsit în poziţia de arbitru.

Întrebat în legătură cu numirea unui director al unei companii de servicii petroliere pentru a realiza planul Engie axat pe energiile regenerabile, servicii şi infrastructură,
preşedintele Consiliului de Administraţie, Jean-Pierre Clamadieu, a declarat că nu vede nicio contradicţie.

"Nimeni nu trebuie să o vadă pe Catherine MacGregor doar ca pe cineva care vine din industria petrolului. Ea are o carieră în serviciile petroliere dar mai mult decât atât, este o persoană care are o experienţă operaţională majoră într-un mediu complex şi care a depăşit cu succes toate aceste provocări", a explicat Clamadieu.

Statul francez deţine o participaţie de 23,6% la Engie, fostul GDF Suez.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Engie România este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Engie Servicii, Engie Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. Engie Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.