Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemia din România văzută de presa italiană - O ameninţare pentru toată Europa

WRGB
coronavirus

Jurnaliştii de la publicaţia Il Messaggero scriu că România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus, notează news.ro.

Ei fac referire la faptul că sâmbătă s-au anunţat 899 de cazuri de contaminare, subliniind că această cifră îngrijorează ţările din Balcani şi Uniunea Europeană.

"Oficial sunt 36.000 de cazuri de Covid-19, dar în realitate numărul ar putea fi mult mai mare. Situaţia din ţară este complicată de decizia Curţii Constituţionale în baza căreia autorităţile nu pot impune carantina sau izolarea", notează sursa citată.

Răzbunarea Chinei - Ce se va întâmpla dacă UE elimină Huawei din cursa pertru rețele 5G

Pentru Il Messaggero, România, principalul stat din Balcani atât ca extindere geografică, cât şi ca dimensiune a diasporei, poate deveni o ameninţare pentru toată Europa. "Numărul de contaminări îngrijorează în mod special ţări precum Italia, Germania sau Franţa, cu care există importante relaţii economice şi unde vin mulţi muncitori din România", scrie publicaţia italiană.

Deşi la un moment cazurile au scăzut, totuşi problemele au reapărut, iar România este printre cele mai afectate ţări, alături Kosovo şi Bosnia- Herţegovina, susţin jurnaliştii.

Epidemiologul Paolo Bonanni, profesor de igienă la Universitatea din Florenţa, a afirmat că este îngrijorat de focarele din Spania, România şi Franţa. El a subliniat că este în specificul anumitor ţări să nu accepte niciodată o politică de închidere şi distanţare. "Măsurile de prevenţie sunt aceleaşi în întreaga lume: spălatul pe mâini, distanţarea, folosirea măştii în spaţiile închise", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.