Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemie de Ebola în Uganda: 9 persoane au murit

bbc.co.uk
congo ebola ciuma

Nouă persoane au murit în urma contractării Ebola în Uganda în decurs de două săptămâni şi după anunţul autorităţilor privind prezenţa unei "epidemii" în centrul ţării, a precizat la începutul acestei săptămâni Ministerul Sănătăţii, informează AFP.

Boala virală Ebola este adesea fatală, însă în prezent există vaccinuri şi tratamente împotriva acestei febre hemoragice, care este transmisă la om de animalele infectate, potrivit Agerpres.

Bilanţul precedent dat publicităţii de autorităţile ugandeze, publicat vineri, indica şapte morţi.

Potrivit unui mesaj transmis pe Twitter de Ministerul Sănătăţii, au fost identificate două noi cazuri. Numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul epidemiei a crescut astfel la 43, iar cel al deceselor la nouă. Au fost raportate aproximativ 882 de cazuri de contact.

Jane Ruth Aceng Ocero, ministrul Sănătăţii din Uganda, a anunţat sâmbătă primul deces al unui medic din cauza Ebola.

Preşedintele Yoweri Museveni a exclus săptămâna trecută orice măsură de izolare, afirmând că ţara sa are capacitatea de a controla focarul.

Uganda s-a confruntat anterior cu focare de Ebola, o boală care a provocat mii de decese în Africa de la descoperirea sa, în 1976, în Republica Democrată Congo, ţară învecinată.

Autorităţile sanitare ale acestei ţări din regiunea Marilor Lacuri Africane au anunţat la 23 septembrie decesul unui tânăr de 24 de ani din cauza Ebola în zona centrală Mubende, o premieră din 2019. Cazul persoanei decedate provenea dintr-o aşa-numită tulpină sudaneză "relativ rară", care nu a mai fost raportată în Uganda din 2012, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Transmiterea la om se face prin fluide corporale, principalele simptome fiind febră, vărsături, sângerări şi diaree. Persoanele infectate nu devin contagioase până la apariţia simptomelor, după o perioadă de incubaţie de două până la 21 de zile.

Această maladie are şase tulpini diferite, dintre care trei (Bundibugyo, Sudan, Zair) au provocat deja epidemii majore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.