Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemie de febră Denga în Bangladesh: cel puțin 200 de oameni au murit

News.ro
denga

Epidemia de febră Denga se răspândește rapid în Bangladesh, în sezonul ploios, sporind temerile că boala transmisă de țânțari ar putea duce la un număr record de decese și infecții. Până în prezent au fost confirmate 200 de decese, potrivit Reuters.

Cel puțin 201 persoane au murit, mai mult de jumătate fiind locuitori ai capitalei Dhaka. Alte 37.000 de persoane au fost infectate în acest an, potrivit cifrelor oficiale.

Recordul privind decesele și infectările a fost stabilit anul trecut. În 2022, virusul a făcut 281 de victime, iar 62.423 de persoane au fost infectate, scrie Mediafax.

Spitalele din Bangladesh nu au spațiu pentru pacienții din ce în ce mai numeroși. În paralel, Guvernul a lansat inițiative pentru a limita răspândirea bolilor transmise de țânțari.

În prezent, nu există un vaccin împotriva febrei Denga. Cu toate acestea, depistarea timpurie a bolii poate reduce numărul deceselor la mai puțin de 1% dintre bolnavi.

Febra Denga este o infecție cauzată de un virus transmis de țânțari. Printre simptomele acestei boli sunt febra, erupțiile cutanate și durerile de cap, musculare și articulare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.