Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemie de rujeolă! Măsurile care vor fi luate urgent în rândul populației

mindomo.com
rujeola

Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de rujeolă în România la nivel național. Astfel, se stabilesc măsuri urgente de limitare a răspândirii bolii.

Ordinul instituie măsuri urgente de combatere a răspândirii bolii, printre care:

- vaccinarea copiilor între 9 și 11 luni cu o doză suplimentară de vaccin ROR (împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei), numită „doza 0”. Aceasta nu se va contabiliza în schema normală de vaccinare care prevede două doze. Acest demers are ca scop protejarea celor mai vulnerabili în fața virusului;

- o a doua măsură este aceea a recuperării vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani, care nu au fost vaccinați conform programului național;

- asemănător, se va urmări recuperarea vaccinării pentru copiii între 5 și 14 ani care nu au primit ambele doze de vaccin ROR.

Ce trebuie să facă părinții

Este important ca părinții să contacteze și să coopereze cu medicii de familie pentru a asigura că toți copiii eligibili sunt vaccinați.

Medicii de familie vor efectua o ”cartografiere a copiilor” și vor informa părinții despre urgența vaccinării celor care nu au fost încă imunizați sau au schema incompletă.

De asemenea, vaccinările trebuie înregistrate în Registrul electronic național de vaccinări, iar eventualele reacții adverse trebuie raportate de îndată medicilor de familie.

Ce se întâmplă cu copiii care au avut deja rujeolă

Pentru cei care au avut deja rujeolă și nu sunt vaccinați, Ministerul Sănătății recomandă administrarea unei doze de vaccin ROR pentru protecție împotriva rubeolei și oreionului (infecția urlienei), la o lună după vindecare, scrie antena3.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.