Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Antonie, la Adunarea Eparhială din Episcopia de Bălți: Vom reuși. Și cu centrul cultural și cu catedrala

Basilica.ro
Episcopul Antonie de Bălți

„Am mare încredere. Și cu centrul vom reuși, și cu catedrala vom reuși și cu toată misiunea noastră. Noi vom reuși”, a repetat Episcopul Antonie în deschiderea ședinței anuale a Adunării Eparhiale din Episcopia de Bălți, potrivit Basilica.ro.

Ierarhul a spus că nu este singur și se bazează pe ajutorul celor din jurul său, dar și pe rugăciunile predecesorilor: „Morții ne ajută chiar mai mult decât cei vii. Dacă viii ne pot împiedica prin aranjamentele lor și prin viclenii ne pot obstrucționa, cei morți ne ajută mai mult pentru că ei pot mijloci pentru noi la Tatăl ceresc”.

„Aici la Bălți suntem patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române”, a spus ierarhul luându-i ca sprijin prin rugăciune pe vrednicii de pomenire ierarhi Visarion Puiu, Tit Simedrea și Partenie Ciopron.

Adunarea Eparhială a calificat drept satisfăcătoare activitatea Sectoarelor Eparhiale şi a consilierilor eparhiali, pe anul 2020, un an dificil din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: VIDEO | Clotilde Armand a descoperit că e greu să fii primar: 'Trebuie nu ştiu câte voturi pentru a face o mică investiţie'

Mai departe, ierarhul și-a exprimat profunda recunoștință față de cei care au promovat, în anul 2020, valorile creştine şi româneşti în spaţiul basarabean şi au sprijinit activitatea Episcopiei de Bălţi.

Au primit Diplome de gratitudine, un mic bust al Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare şi o carte de Învăţătură Ortodoxă: Conf. Univ. Dr. Lidia Pădureac, Prim–prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Municipiul Bălţi, Excelenţa Sa, Petrişor-Ionel Dumitrescu, Consul General al României la Bălţi şi Igor Belei, Directorul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Episcopia de Bălţi este fosta Eparhie a Hotinului, înfiinţată la 8 martie 1923 în cadrul României Mari. Aceasta a fost reactivată în 14 septembrie 1992. Episcopia de Bălți a fost recunoscută de autoritățile Republicii Moldova ca persoană juridică și parte componentă din cadrul Mitropoliei Basarabiei în data de 17 decembrie 2004.

Din 2018, PS Antonie a ocupat scaunul vacant al Episcopiei de Bălți. Cel mai important proiect pe care îl are în perspectivă ierarhul este construirea unei catedrale și a unui centru cultural românesc în municipiul Bălți. Episcopia mai are de achitat aproximativ 20.000 euro pentru a intra în posesia terenului destinat acestui proiect.

Pentru cei care doresc să contribuie la financiar, episcopia a pus la dispoziţie mai multe conturi:

Lei MD: MD 10AG000000022514025546 Sucursala Bălţi, SWIFT-BANCĂ AGRNMD

RON: MD 15AG000000022514025553 Sucursala Bălţi, SWIFT-BANCĂ AGRNMD

EUR: MD26AG000000022514025549 Sucursala Bălţi, SWIFT-BANCĂ AGRNMD

USD: MD44AG000000022514032306 Sucursala Bălţi, SWIFT-BANCĂ AGRNMD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.