Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie: 'Cine nu Îl iubește pe Hristos, de fapt nu îi iubește nici pe sărmani'

basilica.ro
Ps ignatie

Episcopul Ignatie a vorbit în Duminica Floriilor despre falsa opoziție dintre cele materiale şi grija de sărmani, făcând trimitere la Evanghelia sărbătorii (Ioan 12:1-18), potrivit basilica.ro.

”Din dragostea față de Hristos se naște și dragostea pentru sărmani

„Hristos ne învață că este vreme pentru orice lucru. Momentul acela era unul pentru risipa de nard. Venea și vremea pentru a se ocupa de săraci”.

„Maria Îl iubea foarte mult pe Iisus. Din dragostea față de Hristos se naște și dragostea pentru sărmani. Cine nu Îl iubește pe Hristos, de fapt nu îi iubește nici pe sărmani, nu îi preocupă grija pentru aceștia, ci doar să disprețuiască”.

„Hristos era cel mai sărac dintre toți. Nu avea casă, nu avea gărzi de corp, nu avea nimic. Avea doar o mână de ucenici, care trăiau din daniile pe care le primeau. Cine era casierul? Iuda”.

„Sfinții evangheliști spun că acesta mai lua din ceea ce se strângea. Prin urmare, pe Iuda nu îl interesau atât sărmanii cât să mai fie ceva în pungă, de unde să mai poată lua”, a evidenţiat Părintele Episcop.

”Îl trădăm prin faptele și gesturile noastre

Episcopul Huşilor a prezentat atitudinea oscilantă a oamenilor, care L-au întâmpinat cu entuziasm pe Hristos, după care la câteva zile să aibă un comportament total diferit.

„Intrarea Domnului în Ierusalim ne scoate la iveală un popor imprevizibil, care are o credință de circumstanță. Fervoarea și entuziasmul erau generate de faptul că Hristos îl înviase pe Lazăr cu o zi înainte”.

„Hristos era singurul lucid, care știa ambianța acestei sărbători: pe de o parte un Iuda preocupat de bani, pe de altă parte oameni imprevizibili, cu o credință de circumstanță”.

„Dumnezeu-Omul știe imprevizibilitatea firii umane, fluctuațiile ei, cunoaște că omul are mai degrabă o credință de circumstanță și că cei de față erau ignoranți – nu știau că intrarea în Ierusalim era împlinirea unei profeții (Bucură-te, fiica Sionului, veseleşte-te, fiica Ierusalimului, căci, iată, împăratul tău vine la tine, drept şi biruitor; smerit, şi călare pe măgar, pe mânzul asinei – Zaharia 9:9)”.

„Sărbătoarea aceasta are partea ei de lumină, dar și partea ei de tristețe. Oamenii Îl vor trăda pe Hristos”.

„Domnul ne primește euforia, dar știe că este de moment, că nu durează, și că Îl trădăm. Așa suntem noi, oamenii. Ne bucurăm când face o minune în viața noastră, dar apoi uităm. La vreme de încercare, Îl trădăm prin faptele și gesturile noastre”.

În Duminica Floriilor, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în filia Vadurile a Parohiei Iana, cu prilejul hramului bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.