Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie, de ziua Sf. Mc. Dimitrie: 'Martirul trăiește ceea ce Hristos ne-a învățat pe Cruce'

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Preasfinţitul Părinte Ignatie a slujit marţi la hramul Mănăstirii „Dimitrie Cantemir” din Protopopiatul Huși, unde a vorbit despre trăirile unui martir, conform basilica.ro.

În predica ocazionată de Sărbătoarea Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Episcopul Huşilor, a afirmat:

„Martirul trăiește ceea ce Hristos ne-a învățat pe Cruce, atunci când lumea se dovedește a fi ingrată, disprețuitoare, calomniază și declanșează răutate față de Dumnezeu. El este cel care răspândește iubirea lui Hristos”.

„Pe Cruce, Hristos ne-a dăruit, fiecăruia dintre noi, în momentul în care noi am decis să Îl răstignim, dragostea Sa neclintită”.

Ierarhul a vorbit şi despre puterea care i-a determinat pe cei care au devenit martiri să rămână neclintiți în fața urii persecutorilor.

„Fiecare martir – cei care nu au pus nimic mai presus de Hristos (nici viața, nici cariera, nici statutul lor social), este un martor nemincinos al acestei iubiri a lui Hristos. Nouă ne este greu să facem această distincție în viața noastră. Din păcate, când cineva se dovedește a fi ostil față de Biserică, față de valorile evanghelice, noi ne năpustim asupra acelei persoane, facem atac la persoană, când ar trebui să ne centrăm doar pe mărturisire”.

„Din mărturisirea credinței să izvorască iubirea lui Hristos, inclusiv față de cei care ar vrea ca noi, creștinii, să dispărem din această lume! Nu este la îndemâna oricui de a-L mărturisi pe Hristos, Care înseamnă iubire asumată”.

„Prin dragostea lor, martirii au reușit să convertească răutatea celor care Îl urau pe Hristos și să îi facă să își asume credința creștină. Aceasta este dragostea martirilor: dintr-un călău sau tiran al credinței creștine, să îl transforme într-un ucenic al lui Hristos. Dragostea martirului topește în ea întreaga ură, răutate și dispreț, așa cum a făcut Hristos pe Cruce”.

„Suntem chemați să învățăm de la martiri să căutăm ca prin dragostea lui Hristos – pe care să o facem să devină a noastră -, să ne întărim în fața ostilității și a celor care nu au descoperit încă frumusețea trăirii credinței în Hristos”, a subliniat Preasfinţia Sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.