Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie: despre patima părerii de sine

basilica.ro
episcopul ignatie

Episcopul Ignatie al Huşilor a vorbit luni în timpul Liturghiei Darurilor înainte sfințite oficiate la Catedrala Episcopală din Huși despre patimile care răpesc omului starea de liniște și slăbesc puterea singurătății și a tăcerii.

Dintre acestea, a insistat pe patima părerii de sine, pe care Sfântul Grigorie Sinaitul o numește doamna patimilor, scrie Basilica.ro.

„Când omul își formează o anumită părere despre sine însuși și se pune pe un piedestal iluzoriu, crezând că este un om grozav și toți ceilalți trebuie să pivoteze în jurul lui, de fapt începe să se chinuie”.

Din nefericire, „toți suntem atinși” de patima părerii de sine. „Cu cât această patimă este mai intensă, mai amplă în suflet, cu atât chinul este mai cumplit”, a subliniat ierarhul.

Cei afectaţi de această patimă devin oameni tulburați și neliniștiți.

„Ne-am transformat propriile gânduri, analize sau idei, în niște idoli cărora ne închinăm și pe care le cinstim ca pe niște zeități”.

„Sfântul Grigorie Sinaitul ne spune că părerea de sine răpește starea de liniștire și slăbește intensitatea acesteia. În felul acesta nu mai putem dobândi starea de inimă zdrobită și suflet smerit”, a evidenţiat Părintele Episcop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.