Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Lucian al Caransebeşului: Postul este cel mai bun suport al rugăciunii

Basilica.ro
Episcopul Lucian

„Postul este cel mai bun suport al rugăciunii, el nu este un scop în sine, ci este un mijloc prin care ne apropiem de Dumnezeu, iar cele două aripi care ne înalță spre Dumnezeu sunt postul și rugăciunea”, a spus Episcopul Lucian al Caransebeşului la slujba Canonului cel Mare, potrivit Basilica.ro.

Ierarhul a oficiat slujele în primele patru zile de Post în Catedrala Episcopală din Caransebeș.

„Am repetat în acest Canon de pocăință stihul: «Miluiește-mă Dumnezeule, miluiește-mă!», ne-am închinat de multe ori, am făcut metanii mari însoțite de rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, pentru că prima săptămână a Postului Mare ne cheamă la pocăință autentică și la umilință”, a spus ierarhul în cuvântul său.

Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

„Cu bucurie suntem chemați să ne umilim și să ne pocăim, să ne mărturisim păcatele, să ne împărtășim cât mai des cu Sfintele Taine”.

„L-am supărat adeseori pe Dumnezeu și măcar în acest post cu totul deosebit al Paștilor să ne pocăim de toate păcatele și să cerem milă și îndurare de la bunul și milostivul Dumnezeu”, a îndemnat Preasfinţia Sa.

Tot la Catedrala Episcopală din Caransebeș, Preasfințitul Părinte Lucian va oficia vineri, 19 martie, Sfânta Liturghie a darurilor înainte sfințite, începând cu ora 15:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.