Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piatra de temelie a bisericii pe care o construiește Mihai Neșu sfințită de Episcopul Oradiei

basilica.ro
Preasfințitul Părinte Sofronie

Preasfințitul Părinte Sofronie a sfințit piatra de temelie a bisericii pe care Fundația Mihai Neșu o construiește în cadrul noului său centru de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități neuromotorii, potrivit basilica.ro

Biserica este prima clădire din viitorul Complex de recuperare „Sfântul Nectarie” la care se lucrează. Ea va avea hramurile Bunavestire și Sfântul Arhiepiscop Ioan (Maximovici) de Shanghai și San Francisco.

„Mihai Neșu poartă în suflet nădejdea că prezența harică a sfântului lăcaș va străjui prin rugăciunea sfintelor slujbe ale Bisericii noastre lucrarea de construire și, mai apoi, de îngrijire și tămăduire a copiilor cu dizabilități ce se vor trata aici”, a transmis Fundația Mihai Neșu într-un comunicat remis redacției.

Citește și: Locurile și FELUL în care BANII din firmele Adamescu au fost DAȚI judecătorilor TB

După slujba de sfințire, Episcopul Oradiei a l-a felicitat pe Mihai Neșu pentru lucrarea sa filantropică. El a evocat binecuvântarea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, a cărei inimă de mamă va veghea zi și noapte pentru ca tinerii și copiii care vor veni la noul centru să primească mângâiere sufletească și tămăduire.

Ierarhul a mai vorbit și despre puterea vindecătoare a Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Francisco, la fel de grabnic răspunzător la rugăciuni ca și Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina.

Fundația Mihai Neșu a fost înființată în 2011 pentru a sprijini copiii cu dizabilități neuromotorii și boli cronice. Din 2015, fundația a înființat la Oradea un centru unde copii din familii fără posibilități materiale au acces gratuit la terapii specializate pentru dizabilitățile lor.

Numărul mare de solicitări l-a determinat pe Mihai Neșu să înființeze noul complex pe care îl construiește în satul Cihei, la șase kilometri distanță de Oradea.

Acesta va avea o suprafață de două hectare și va cuprinde spații de agrement, grădini senzoriale, loc pentru echitație, piscină, restaurant, spații de joacă și loc de petreceri, prin intermediul cărora se va susține financiar centrul de recuperare.

Centrul le va oferi tinerilor cu dizabilități cursuri de bucătar, ospătar, fermier sau grădinar, în vederea integrării lor în societate. Costurile proiectului sunt de aproximativ 3,5 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.