Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOSAR DNA Locurile și FELUL în care BANII din firmele Adamescu au fost DAȚI judecătorilor TB - Reproșurile intermediarului față de judecătorul `INSUBORDONAT`

https://m.ziare.com/
plic alb mita

Procurorii DNA l-au deferit recent justiției pe fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Alexander, pentru fapte de mare corupție, respectiv pentru oferirea de mită către doi judecători civili ai Tribunalului București, pentru soluționarea favorabilă a două dosare.

Bogdan Alexander Adamescu este fiul lui Dan Adamescu, este și el om de afaceri, și este judecat acum pentru două infracțiuni de dare de mită.

Citește și: SURSE Posibil IMPLICAT în ATENTATUL TERORIST de la metroul londonez GĂSIT de SRI în România

DNA arată pe scurt că în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Alexander Adamescu împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București - Secția VII Civilă pentru ca în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu Grigore Dan.

Până în prezent, procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența inculpatului în fața organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală.

Având în vedere aspectele menționate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au înaintat Tribunalului București referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Acest dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauză penală în care au fost trimiși în judecată patru judecători din cadrul Tribunalului București – Secția a VII-a civilă, în legătură cu pretinderea și primirea unor sume de bani și bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri.

Bani livrați în spatele instanței sau pe străduțe lăturalnice...

Într-o declarație aflată la dosarul transmis de procurorii DNA instanței de judecată lichidatoarea Monica Angela Borza, piesă esențială a mecanismului de corupție pretins întreținut de oamenii de afaceri Adamescu, a povestit cu lux de amănunte în ce zone și în ce fel s-a făcut livrarea sumelor de bani din firmele celor doi judecătorilor de la Tribunalul București.

„Denunţătoarea Borza a arătat că suma de 5.000 euro i-a fost dată de Daniel Onuțe în parcarea de la Hotel Royal din spatele Tribunalului Bucureşti, sumă pe care a remis-o în aceeaşi zi judecătorului Ion Stanciu, iar suma de 10.000 euro i-a fost adusă de Onuțe la teatrul Evreiesc, situat în apropierea Tribunalului Bucureşti, bani pe care i-a dat judecătorului STANCIU ION, în aceeaşi zi.

Citește și: `Pentru ce a plătit Adamescu s-a rezolvat` - Discuțiile de TAINĂ dintre SĂGEATĂ și LVRATORUL MITELOR...

Astfel, în declaraţia din 2.06.2014, inculpata Borza Monica arată că „…la sfârșitul lunii iunie Onuţe Daniel mi-a remis suma de 10.000 euro într-un plic alb… această sumă a fost înmânată lui Stanciu Ion în maşina mea personală în spatele Tribunalului Bucureşti.

….I-am dat lui Stanciu Ion, în 11 decembrie, tot în maşină, pe o străduţă, lângă tribunal, tot în plic alb, suma de 5000 euro.

…în 14.05.2014 am avut o întâlnire cu Stanciu Ion la etajul 4 din incinta Tribunalului Bucureşti când i-am relatat faptul că am fost ameninţată de Onuţe Daniel…

…în data de 6.12.2013, m-a sunat Onuţe Daniel şi mi-a spus că urmează să ne întâlnim pe 10.12.2013, pentru a-i remite doamnei Rovenţa Elena suma de 5000 euro.

În 10.12.2013 am sunat la Tribunal pentru a-mi confirma grefiera Mureşanu dacă doamna este la Tribunal.

În 10.12.2013 m-am deplasat la tribunal de unde am plecat cu maşina cu Rovenţa Elena şi i-am remis suma de 23.000 Ron, contravaloarea a 5000 euro.

Doamna Rovenţa a zis, într-adevăr pentru ce, că nu trebuie, a început să devină suspicioasă”, se arată în dosarul transmis judecătorilor.

Citește și: Cu o mită de DOAR 20.000 de euro Alexander Adamescu...

Reproșuri transmise ... în gang...

Femeia a mai povestit și că intermediarul oamenilor de afaceri, Daniel Onuțe, i-ar fi reproșat că magistratul Rovența nu a fost obedient la cererile din procesele firmelor afaceriștilor și nu soluționat niște cereri de intervenție.

„...la 14 mai 2014, la întâlnirea pe care am avut-o cu Onuţe, acesta mi-a reproşat că i-a dat d-nei Rovența 5000 euro şi nu a soluţionat două cereri de intervenţie pe care a omis să le pună în discuţie la termen.

... în 16 mai 2014 m-am întâlnit cu Rovența Elena lângă magazinul Victoria, într-un gang, situat la intrarea în magazin. La acea întâlnire i-am relatat lui Rovența Elena tot ce s-a întâmplat cu Onuţe Daniel, reproşurile acestuia şi faptul că el a dat 5000 euro şi nu s-au soluţionat cererile de intervenţie.

... Rovența a fost contrariată de reacţia lui Onuţe, considerând că e nefondată.

... I-am spus că sigur Onuţe a reclamat şi că probabil m-a înregistrat. Rovența Elena a devenit agitată când i-am spus că nu eu i-am dat banii, ci Onuţe Daniel, aceasta a devenit foarte agitată, eu i-am spus că banii sunt de la Onuţe Daniel şi nu de la mine.

...la momentul întâlnirii cu Rovența Elena la Tribunalul Bucureşti eu am urcat la tribunal, apoi am coborât şi m-am întâlnit la maşina mea şi am plecat împreună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.