Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Oradiei, despre posesia demonică: 'Există și poate duce la suferințe cumplite. Nu suntem singuri în suferință'

Basilica.ro
Episcopul Sofronie

Episcopul Sofronie al Oradiei a descris textul evanghelic al Duminicii a 17-a după Rusalii, 14 februarie 2021, drept un fragment care ne descoperă realitatea cruntă a bolii.

„Boala există și nu va dispărea până ce nu va apărea cerul nou și pământul nou, la cea de a doua venire a Domnului Iisus Hristos”, a amintit PS Sofronie vorbind despre fiica femeii cananeence din textul scripturistic citit la Sfânta Liturghie, potrivit basilica.ro.

Citește și: Florin Cîțu anunță că e singurul care taie și spânzură în Guvern! Doar el!

Părintele episcop a subliniat că din sfera maladiilor face parte și posedarea demonică.

„Oricât de secularizată ar fi lumea în care trăim și oricât de mult am periferiza dimensiunea spirituală a vieții noastre, posesia demonică există și este o boală care poate ajunge la suferințe cumplite, sufletești și trupești. Fiica cananeencei era cumplit muncită de diavol, suferința ei era extremă, ceea ce a stârnit durerea mamei sale”.

El a mai spus că situația de față ne arată dragostea mamei care a luat și asupra ei durerea cutremurătoare a copilului său și ne revelează încă o dată că omul este o făptură creată de Dumnezeu spre a fi într-o perpetuă stare de comuniune, atât cu Dumnezeu, cât și cu oamenii, atât la bine, cât și în încercări.

„Pe lângă realitatea bolii, ni se descoperă că nu suntem singuri în suferința noastră. Îi avem pe părinții noștri, trupești și duhovnicești, avem familia duhovnicească a Bisericii care suferă dimpreună cu cei care suferă. Creștinii autentici întotdeauna compătimesc cu cei care sunt bolnavi și suferă. Altfel, nu ne putem numi cu adevărat creștini”, a spus PS Sofronie.

Duminică, 14 februarie 2021, Episcopul Sofronie a slujit în parohia „Înălțarea Domnului” – „Biserica Albă” din Oradea.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Evenimentul a fost prilejuit de instalarea unui nou slujitor în comunitate, Pr. Silviu Bogdan Dobai. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Eparhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.