Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Siluan al Ungariei a vorbit despre valoarea ajutorului oferit de Dumnezeu și semeni în unele situații limită

basilica.ro
PS Siluan

Episcopul Siluan al Ungariei a vorbit duminică la Bătania despre valoarea ajutorului oferit de Dumnezeu și semeni în unele situații limită.

Predica ierarhului din biserica Sf. M. Mc. Gheorghe a fost concentrată pe evanghelia din Duminica a 7-a după Rusalii, care prezintă Vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum, scrie Basilica.ro.

Patru învățături principale

Potrivit Preasfinției Sale, Evanghelia învață că:

Infirmitățile fizice, dar și sufletești ale oamenilor se pot vindeca nu doar de către medici, ci și prin intervenția și puterea minunată a lui Dumnezeu, Care poate lucra în lume prin Fiul Său Cel Unul Născut și Întrupat, Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, sau prin invocarea numelui Său în ajutor, atunci când avem credință în suflete;

Unele dintre problemele noastre pot fi și din influență demonică, care paralizează total voința și puterile noastre, iar în acest caz numai iubirea milostivă lui Dumnezeu și credința celor apropiați ne mai pot face bine;

În această lume, oricât de mult bine ai face, totuși poți fi judecat de invidia oamenilor, care nu poate să se bucure de bine, iar această boală spirituală poate fi chiar mai grea decât orbirea și muțenia fizică;

În această viață, având lumina lui Hristos, putem fi mai fericiți și mai bucuroși, din toate punctele de vedere, scăpând de boli și trecând mai ușor peste toate încercările.

La slujbă au participat aproximativ 50 de credincioși veniți din România de la Parohia Vărșand și de la Parohia Mănăștur.

Răspunsurile liturgice au fost date de Ioan Ștefan Muț, absolvent de Teologie, student în anul III la Conservatorul din Cluj și cântăreț la Opera din acest oraș. Ajutorul în altar a fost dat de patru tineri, dintre care Csomor Patrik Cristian este elev în clasa a 9-a, la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, pe care îl urmează pentru a putea deveni slujitor al Sfântului Altar.

Bătania este o localitate din Ungaria, situată foarte aproape de Arad, la circa 30 de kilometri, în care conviețuiesc în pace și bună înțelegere, membrii comunității românești istorice și alți români veniți din România și stabiliți aici, în ultimii ani, după 1990. Între aceștia se numără și Actorul Tomi Cristin, care pe timp de vară stă la Bătania și care participă și la sfintele slujbe, împreună cu toată familia sa.

Biserica ortodoxă românească din Bătania este închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, a fost construită de credincioșii români între anii 1869-1872, după ce vreme de aproape 100 de ani aceștia s-au rugat împreună cu credincioșii ortodocși sârbi, într-o altă biserică, foarte apropiată, care a rămas sârbilor, după despărțirea ierarhică din 1865. Din 2017, Preot Paroh la Bătania este Părintele Marius Vidican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.