Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ungariei a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala din Giula de sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul

basilica.ro

Episcopul Ungariei a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala din Giula de sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ierarhul și Părintele Consilier Teodor Marc, Parohul Catedralei, s-au rugat pentru sufletul profesorului Mihai Cerhati de la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”.

Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei a vorbit despre cele două pericope evanghelice, a Duminicii și a Sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, care scot în evidență valoarea credinței în vindecarea bolilor, prin puterea dumnezeiască a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dar și prin rugăciune și post, care sporesc întotdeauna tăria credinței, scrie Basilica.ro.

La Sfânta Liturghie au fost înălțate rugăciuni de pomenire pentru odihna sufletului lui Mihai Cerhati, profesor și pedagog la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”, care a plecat la Domnul în 24 august.

Mihai Cerhati a fost Președinte al Autoguvernării de Naționalitate Română din Giula și membru în Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române.

Între cele mai importante realizări ale sale s-au numărat: înființarea unei echipe de păstrare și promovare a tradițiilor populare românești în cadrul Centrului de Documentare și Informare a Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, echipă care a funcționat cu elevi de la Liceul Românesc din Giula; fondarea Corului „Pro Musica” din Giula; înființarea primei Asociații Românești din localitatea Bichișceaba.

Catedrala Episcopală din Giula are hramul „Sf. Ier. Nicolae” și a fost construită între anii 1802-1824 în locul unei alte biserici românești. În 1854 i-a fost adăugată și turla. Sfântul locaș este situat foarte aproape de vechea cetate a orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.