DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Aradului la Duminica Mironosițelor: 'Viața și Învierea, mirurile dumnezeiești ale femeilor creștine'

ro.wikipedia.org
Arhiepiscopia aradului

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Aradului a vorbit în Duminica a treia după Paști despre curajul și grija Femeilor Mironosițe, atitudini izvorâte din iubirea lor pentru Hristos.

„În dimineața Învierii Domnului, femeile mironosițe au fost cele mai curajoase ființe umane dintre toți cei care L-au cunoscut pe Hristos. Dragostea și credința le-au întărit sufletește”, a spus ierarhul. „Când iubești și prețuiești mult pe cineva, găsești timpul necesar și curajul de a înfrunta dificultăți și obstacole pentru a ajunge la persoana iubită sau prețuită.”, potrivit basilica.ro.

Citește și: UE pune STOP HAOSULUI și anunță că pregătește reglementări comune și ALOCĂRI COLOSALE pentru turismul de după pandemie

De aceea, „dragostea, fidelitatea și curajul lor au fost răsplătite cu bucuria de a-L întâlni primele pe Însuși Domnul Iisus Hristos după Învierea Sa”, a explicat Părintele Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. „Cine crede în Domnul Hristos și Îl iubește pe El se întâlnește cu El.”

În continuare, ierarhul a luminat o semnificație profundă a Duminicii Mironosițelor: „Femeile mironosițe constată astăzi pentru noi toți că moartea care ne sperie atât de mult, duce de fapt, la înviere. Duce la viața în Hristos, cu o condiție, însă: să-L slujim pe Domnul Hristos ca Dumnezeu adevărat, și El va ridica piatra de pe mormântul mentalității noastre pământești, de pe gândirea noastră la cele materiale și trecătoare”.

El mai menționează că „de la femeile mironosițe care s-au închinat lui Hristos în dimineața Învierii, învățăm cum trebuie să-L întâmpinăm și să-L primim pe Hristos Cel înviat: cu metanie până la pământ, iar slujitorii, atunci când intră în Sfântul Altar, trebuie să se închine până la pământ, ca și când ar cuprinde picioarele Mântuitorului Hristos, simbolizat prin Sfânta Masă (mormântul Învierii Sale)”.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

„Femeile mironosițe reprezintă creștinește pe toate mamele și fiicele din familii, maicile și surorile din mănăstiri, pe mulțimea femeilor credincioase care vin la Biserică, care veghează la căpătâiul bolnavilor din spitale și a bătrânilor din azile”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian.

Acesta și-a continuat enumerarea cu „femeile profesoare, medici, asistente, cele care lucrează în instituții de educație, cultură și alte domenii de activitate, persoane care poartă în suflete lumina credinței și bucuria Învierii Domnului, ce le mărturisesc în jurul lor, aducând nădejde, curaj, credință, dragoste și viață”.

Ierarhul și-a încheiat omilia cu o urare adresată tuturor acestora: „Viața și Învierea sunt mirurile dumnezeiești care vă aparțin Dumneavoastră, femeilor creștine, dorindu-vă multă sănătate, putere de creație, mântuire și bucurii sfinte în lumina Învierii Domnului Iisus Hristos”.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.