Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Visarion al Tulcii: 'Pocăința e un lucru foarte greu. Pocăința e absolut necesară pentru dobândirea vieții celei noi'

PS Visarion, episcopul Tulcii

”La casa Tatălui ceresc atâția se împărtășesc atâția se împărtășesc din darurile cele bogate, se cuvine să rostim și noi cuvintele Fiului Risipitor ”Sculându-mă, mă voi duce la tatăl meu şi-i voi spune: Tată, am greşit la cer şi înaintea ta; nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău. Fă-mă ca pe unul din argaţii tăi.”, așa a început predica, după Sfânta Liturghie arhierească, în biserica Sf. Gheorghe, din localitatea Sâmbăta Nouă, Preasfințitul Părinte Visarion, episcopul Tulcii.

Aproximativ 100 de credincioși din localitate, dar și din satele apropiate, au venit la biserică, în Duminica Întoarcerii Fiului risipitor. Un sobor de preoți și diaconi au slujit, alături de episcopul Tulcii, iar răspunsurile de la strană au fost date aproximativ 20 de psalți.

Așa cum celebrul scriitor rus Dostoievski le-a cerut celor apropiaţi, pe patul de moarte, să i se citească încotinuu pericopa evanghelică din această a doua duminică din perioada Triodului, așa și noi ar trebui să ne gândim că fiecare suntem ”fiul risipitor”.

”Cu siguranță că părintele ceresc ne va primi pe fiecare dintre noi și ne va da, din nou, inel în degetul nostru. Ne va da veșmânt luminat, care ne aduce aminte de veștmântul luminat din Taina Botezului. Vițelul cel gras îl simbolizează pe Mântuitorul Hristos, Mielul lui Dumnezeu, care în fiecare duminică și sărbătoare se jertfește în chip nesângeros pe masa Altarului.”, a adăugat, în cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Visarion.

Peste 30 de copii, de toate vârstele, s-au împărtășit din potirul preotului paroh Mădălin Iscru, iar la final a avut loc deja obișnuita agapă populară.

”Iubiți credincioși, Pocăința e un lucru foarte greu. Pocăința e absolut necesară pentru dobândirea vieții celei noi și pentru dobândirea împărăției cerului.”, a punctat, în predica sa, episcopul Tulcii.

După Sfânta Liturghie de la Sâmbăta Nouă, Preasfințitul Visarion a vizitat biserica Sf. Dumitru din Topolog, unde a rostit cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la slujba Utreniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.