Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epoca post-Merkel - Olaf Scholz consolidează alianțele europene

VOX
Olaf Scholz

Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, se va deplasa vineri la Paris şi la Bruxelles, pentru întâlniri cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cu liderii Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Guvernul de la Berlin.

Olaf Scholz, în vârstă de 63 de ani, fost ministru de Finanţe şi vicecancelar în Guvernul Angela Merkel, a obţinut miercuri votul de învestitură al Bundestagului, fiind susţinut de coaliţia pe care Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) a format-o cu Alianţa '90/Verzi (ecologistă) şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal). Cabinetul guvernamental condus de Olaf Scholz a primit 395 de voturi în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, care are în total 736 de membri.

Olaf Scholz va efectua vineri primele vizite oficiale în străinătate, la Paris şi la Bruxelles.

"La Paris, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Prima vizită externă a cancelarului Scholz evidenţiază relaţia strânsă şi prietenia dintre Germania şi Franţa. Pe agenda discuţiilor vor fi teme internaţionale şi europene", anunţă Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.