Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epuizăm stocurile! Miniştrii de Externe şi ai Apărării din statele Uniunii Europene au decis să crească livrările de arme către Ucraina

Twitter
Josep Borell

Miniştrii de Externe şi ai Apărării din statele Uniunii Europene, reuniţi la Praga pentru o reuniune informală a Consiliului UE, au dezbătut modalităţi de accelerare a producţiei de armament, în condiţiile scăderii stocurilor din cauza aprovizionării Ucrainei. "Epuizăm stocurile. Furnizăm atât de multe capabilităţi Ucrainei, încât trebuie să reumplem stocurile", a afirmat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, citat de agenţia The Associated Press.

Borrell prezidează reuniunea informală a miniştrilor de Externe şi ai Apărării, care are rolul identificării celor mai bune modalităţi de gestionare a resurselor militare şi de a stimula achiziţiile de armament şi muniţie, inclusiv sisteme antiaeriene, de care Ucraina are nevoie în continuare.

Reuniunea va analiza şi rolul pe care Uniunea Europeană l-ar putea juca în instruirea militarilor ucraineni.

Mai multe ţări UE oferă deja instruire militarilor ucraineni prin acorduri bilaterale, dar unii politicieni vor un efort comun al Uniunii Europene.

"Ar fi bine să creăm o bază mai structurată şi să ne asigurăm că Uniunea Europeană acţionează în mod structurat şi organizat pentru o anumită perioadă", a declarat ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney.

Însă alte ţări sunt reticente. "Poate că nu este cea mai rapidă modalitate. Nu sunt atât de convins", a afirmat ministrul Apărării din Luxemburg, Francois Bausch. Nici Austria nu este încântată de idee, iar ministrul leton al Apărării, Artis Pabriks, a exprimat disponibilitatea participării la o misiune UE, dar a cerut ca aceasta să fie "practică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.