Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Epurarea etnică a rohingya continuă', denunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Epurarea etnică a musulmanilor apatrizi rohingya ”continuă” în Myanmar, a denunţat marţi Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, printr-o campanie de ”teroare şi foamete organizată” menită să-i determine să fugă în Bangladesh, relatează AFP, conform news.ro.

”Epurarea etnică a rohingya din Myanmar continuă”, a declarat marţi Andrew Gilmour, subsecretar general ONU pentru Drepturile Omului, într-o rară intervenţie dură a organizaţiei internaţionale.

O campanie a armatei din Myanmar, catalogată drept epurare etnică de ONU, a condus la exodul a aproximativ 700.000 de musulmani rohingya din august.

Sute de rohingya continuă să treacă frontiera în Balngladesh în fiecare săptămână.

”Guvernul birman nu încetează să spună lumii că este pregătit de întoarcerea rohingya, dar în acelaşi timp forţele de securitate continuă să-i facă să plece în Bangladesh”, a subliniat Andrew Gilmour, denunţând rolul central al armatei şi inacţiunea Guvernului.

Armata insistă asupra faptului că operaţiunea militară a fost declanşată de atacuri, la sfârşitul lui august 2017 a unor rebeli rohingya pe care-i cataloghează drept ”terorişti”.

Laureata Nobelului pentru Pace Aung San Suu Kyi, aflată la conducerea Guvernului civil din 2016, în urma unor decenii de dictatură militară, este acuzată că mizează în acest dosar pe statu-quo împreună cu armata şi opinia publică, majoritar antirohingya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.