Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Equinor, cea mai mare companie de gaze și petrol din Norvegia, va avea un nou director general, care va majora investiţiile în energia regenerabilă

SteelGruru
petrol

Equinor a anunţat luni că l-a numit pe Anders Opedal în funcţia de director general, în locul lui Eldar Saetre, care se va pensiona după mai mult de 40 de ani la cea mai mare companie de petrol şi gaze din Norvegia, transmite Reuters.

Anders Opedal, care va conduce Equinor din 2 noiembrie, a fost unul dintre cei patru candidaţi interni de pe lista scurtă pentru această funcţie, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Justiția pe surse - Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti: Săptămâna bombelor cu ceas .

El s-a alăturat companiei în 1997, a fost vicepreşedinte pentru tehnologie, proiecte şi lucrări de explorare, iar acum va avea dificila sarcină de a accelera transformarea Equinor într-o companie orientată spre investiţii în energia regenerabilă, a anunţat grupul al cărui acţionar majoritar este statul norvegian.

"Equinor este în faza preliminară a unor schimbări majore deoarece lumea trebuie să adopte acţiuni mai convingătoare pentru a combate schimbările climatice. Misiunea lui Anders va fi să accelereze dezvoltarea noastră ca o companie energetică extinsă şi să sporească valoarea ei în această perioadă de tranziţie energetică", a afirmat preşedintele Jon Erik Reinhardsen.

În 2018, Saetre a schimbat numele companiei din Statoil în Equinor şi a promis majorarea investiţiilor în energia regenerabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.