Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Era dobânzilor mici este istorie, de vină este 'inflația incomod de ridicată'. Avertismentul economiștilor Goldman Sachs

Goldman Sachs

Economiştii Goldman Sachs Group consideră că Rezerva Federală a Statelor Unite ar putea creşte ratele dobânzilor la 5% până în martie 2023, cu 0,25 puncte procentuale peste previziunile lor anterioare, a informat duminică Bloomberg News, scrie news.ro.

Directorul general al Goldman Sachs, David Solomon, a declarat săptămâna trecută că Rezerva Federală ar putea majora dobânzile peste 4,5-4,75%, dacă nu va vedea ”schimbări reale de comportament”.

Următoarea întâlnire a Rezervei Federale ar putea aduce clarificări referitoare la durata politicii monetare agresive.

Economiştii Goldman au adăugat că drumul către creşterea  dobânzii de referinţă la 5% include creşteri de 0,75 de puncte procentuale în această săptămână, 0,50 de puncte procentuale în decembrie şi 0,25 de puncte procentuale în februarie şi martie.

Goldman a invocat trei motive pentru care se aşteaptă ca Fed să crească dobînzile şi după luna februarie, respectiv o inflaţie ”incomod de ridicată”, necesitatea de a tempera economia, pe măsură ce încetează înăsprirea fiscală şi veniturile ajustate în funcţie de preţuri cresc şi evitarea relaxării premature a condiţiilor financiare.

Analiştii anticipează ca banca centrală să majoreze dobânzile cu 0,75 de puncte procentuale pentru a patra oară consecutiv, la încheierea următoarei sale reuniuni de politică monetară, din 1-2 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.