Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae, despre adoptarea legii graţierii în forma Guvernului. Replică pentru Liviu Dragnea

serban nicolae

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae, a declarat luni că dezideratul adoptării proiectului legii graţierii în forma Guvernului poate fi îndeplinit la Camera Deputaţilor, care are rol decizional în acest caz, informează agerpres.ro

Întrebat dacă are un răspuns pentru preşedintele PSD care îşi doreşte adoptarea acestui act normativ în forma Guvernului, Şerban Nicolae a spus: "Nu e vorba de un răspuns pentru şeful de partid. Vă daţi seama că nu comunic cu preşedintele partidului prin intermediul declaraţiilor de presă. La Cameră acest deziderat poate fi împlinit. Din punctul meu de vedere, s-au semnalat şi o serie de vicii tehnice în legătură cu redactarea proiectului de lege a graţierii şi chiar unele impedimente care o fac inaplicabilă. Dar, mă rog, cei de la Cameră au ultimul cuvânt, sunt Cameră decizională pe această chestiune".

Răspunsul lui Orban la tandemul Cristian Bușoi-Crin Antonescu. Cu ce lider liberal a bătut palma


El a precizat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea pe acest subiect. 

"Nu, n-am vorbit. În ultimele zile nu şi nu pe tema asta. De altfel, cu domnul preşedinte Dragnea pe această chestiune cred că am vorbit foarte puţin, fără o decizie anume, acum o lună sau când a fost discuţia cu amendamentele deja depuse", a menţionat Şerban Nicolae.

Luptă la baionetă în PNL: Lui Bușoi i s-a cerut DEMISIA

Despre cursul proiectului de lege privind graţierea în Senat, după ce Comisia juridică s-a pronunţat prin raport favorabil cu amendamente, Şerban Nicolae a explicat: "Există posibilitatea ca raportul să fie respins pentru că s-ar putea să nu întrunească numărul necesar de voturi pentru lege organică, dar asta nu înseamnă că duce la adoptarea legii. Adoptarea legii se poate face în două moduri: fie cu vot de lege organică, separat se pune la vot proiectul în forma iniţială, fie se trece termenul de adoptare tacită care este undeva după 20 mai (n.r. - 23 mai). (...) Orice raport finalizat se transmite Bp. Aş fi vrut să ne dăm un vot pe acest proiect ca să meargă la Camera Deputaţilor şi acolo să fie făcute corecţiile necesare în acord cu dorinţele tuturor. Votul pe acest proiect de lege ar trebui să se dea potrivit cutumei Senatului lunea, pentru că este lege organică". 

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni miercuri pentru a discuta situaţia privind legea graţierii, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, menţionând că nu Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect şi vor fi sancţiuni. 

"Nu domnul Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect, eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit. Miercuri, la ora 10,30, vom avea un Comitet Executiv Naţional, unde vom discuta şi subiectul ăsta", a precizat Dragnea, la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.