Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lui Orban la tandemul Cristian Bușoi-Crin Antonescu. Cu ce lider liberal a bătut palma

Ludovic Orban, propus vicepresedinte al Camerei Deputatilor

Cu adversarul său direct, Cristian Bușoi, susținut de   fostul  lider de partid Crin Antonescu,  Ludovic Orban are nevoie disperată de aliați pentru a echilibra balanța când se va pune problema votului pentru noua conducere la Congres.  Iar așteptările sale  par a fi răsplătite.  Sprijinul dorit s-a materializat sub forma unei înțelegeri cu un alt lider liberal.

Susţinut puternic de liberalii din Ardeal şi proaspăt reales în fruntea PNL Bihor, primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a luat decizia de a nu intra în competiție, susțin surse din conducerea liberală. Și asta, în ciuda ultimelor tentative de convingere făcute asupra sa de către Alina Gorghiu și alți lideri de filiale.

Acuze grave la adresa lui CTP! Cum s-ar fi ÎMBOGĂȚIT cunoscutul jurnalist

În schimb, potrivit acelorași surse, Bolojan a ales să susțină candidatura lui Ludovic Orban. Mișcarea nu este una surprinzătoare. De altfel, la alegerile din interiorul PNL Bihor, Bolojan le-a spus liberalilor că știe cum nu trebuie să arate PNL, acuzându-i direct pe liderii care apar zilnic la televizor fără să aibă idei și proiecte, o aluzie subtilă către Cristian Bușoi, europarlamentarul  cu o prezență  ridicată în studiourile TV.

„Ştiu pe cine nu ar trebui să votăm. N-ar trebui să votăm oameni care nu-și asumă răspunderea, oameni care se duc seară de seară la televizor, dar n-au niciun proiect, și oameni care, făcând scandal în PNL, cred că ne ajută”, a spus liderul bihorean.

În acest moment, cu Ludovic Orban merg filialele PNL  Argeș, Brașov, Botoșani, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Prahova,  Satu Mare,  plus organizația din Diaspora. mai poate spera la voturi consistente  dinspre filialele unde concurența pentru postul de președinte a fost una strânsă, iar nemulțumirile nu  au dispărut, dar și  din organizațiile unde  influența. fostului PDL este încă semnificativă - cazul PNL Bacău, Brașov, Buzău, Călărași, Iași, Tulcea sau Vrancea, susțin sursele citate.

Judecătoarea Camelia Bogdan le-a pus gând rău masonilor: Marea Lojă Națională poate fi DESFIINȚATĂ

La finele săptămânii trecute,  aproape imediat după anunțarea candidaturii lui Bușoi, Bolojan și Orbanau avut o întâlnire în care au bătut palma și au stabilit termenii acestei alianțe.

" Bolojan i-a promis lui Orban sprijin și ajutor în alte zece filiale din Ardeal unde nu avea intrare  și susținere pe cât și-ar fi dorit. Bolojan  se mulțumește să  candideze pentru un post de vicepreședinte național",  ne-au dezvăluit sursele citate. Ardealul îl vede pe Cristian Bușoi drept un reprezentant al „cooperativei”  sudiste din PNL, iar liderii judeţeni din zonă vor face tot posibilul pentru a-l împiedica să ajungă la butoane.

În acest moment, Orban poate conta pe susținerea sigură a 10-12 filiale  județene, cu liderii lor cu tot. Chiar dacă miercurea trecută a  avut o întâlnire cu liderii a 14 filiale și cu parlamentari și primari din alte zece, în realitate, o parte din ei joacă la dublu și au venit doar pentru a-i afla intențiile. De aici nevoia de noi aliați care să-i aducă voturile necesare pentru a a aduna  peste jumătate din voturile celor 5.000 de delegați ce vor participa la Congresul din 17 iunie.

"La un eveniment de o asemenea amploare, nici un lider de filială nu poate controla toate voturile propriilor delegați. Estimăm că cel puțin 20% din voturi vor fi  exprimate independent de ce zice  sau cu cine ține liderul de filială", ne-au  explicat surse din  comisia de organizare a Convenției PNL.

ANI intră în forță: Încă un lot de aleși locali incompatibili

20% înseamnă 1000 de voturi, insuficient pentru Orban să devină președinte. Tocmai din această cauză, sprijinul filialelor ardelene, cu performanțe la  ultimele alegeri, deci și  cu număr de delegați însemnat, este vital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.