Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan acuză SUA că ar fi dat un ultimatum Turciei, în cazul pastorului Andrew Brunson

The Times of Israel
erdogan

SUA au dat Turciei termen până miercurea trecută pentru a-l elibera pe pastorul evanghelic american Andrew Brunson care este judecat de un tribunal turc, a declarat duminică preşedintele turc Tayyip Erdogan, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Cazul lui Andrew Brunson este una dintr-o serie de dispute care se află în centrul deteriorării relaţiilor din cei doi aliaţi NATO.

Adresându-se susţinătorilor săi din oraşul Trabzon, de la Marea Neagră, Erdogan a prezentat detalii despre negocierile purtate săptămâna trecută de cele două ţări, afirmând că Washingtonul a ameninţat cu sancţiuni dacă Turcia refuză să-l elibereze pe pastor.

Un tribunal turcesc l-a transferat pe Brunson în arest la domiciliu după aproape 20 de luni de închisoare. Relaţiile dintre Ankara şi Washington s-au tensionat pe fondul încarcerării în Turcia a pastorului evanghelic american Andrew Brunson pe baza unor acuzaţii de terorism, situaţie care a determinat impunerea de sancţiuni americane împotriva a doi dintre miniştrii lui Erdogan şi ameninţări cu restricţii comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.