Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan afirmă că asasinul ambasadorului rus în Turcia făcea parte din reţeaua lui Gulen

Time
Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri că asasinul ambasadorului Rusiei în Turcia era un membru al reţelei predicatorului Fetullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a organizat puciul eşuat din iulie, informează AFP şi TASS. 'Acesta era un membru al organizaţiei teroriste FETO, nu este nevoie să ascundem acest lucru', a declarat Erdogan în timpul unei conferinţe de presă la Ankara, folosind acronimul ce desemnează reţeaua lui Gulen. 'Elementele o demonstrează!', a adăugat Erdogan, evocând 'locul unde acesta a fost educat' şi 'relaţiile lui'.

Marţi seara, şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a afirmat deja, în timpul unei întrevederi cu omologul său american John Kerry, că Moscova şi Ankara 'ştiu' că reţeaua lui Fetullah Gulen se află 'în spatele crimei'. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat miercuri importanţa de 'a aştepta rezultatele activităţii desfăşurate de grupul de anchetă', adăugând că 'nu trebuie trase concluzii pripite, atâta vreme cât ancheta nu va arăta cine se află în spatele asasinării ambasadorului rus'. Mevlut Mert Altintas, un poliţist în vârstă de 22 de ani, l-a ucis luni, cu nouă gloanţe, pe ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, înainte de a fi el însuşi lichidat, după ce a strigat 'Allah Akbar' şi a afirmat că doreşte să răzbune astfel drama din Alep, conform Agerpres.

În pofida declaraţiilor sale, care par să lege acest act de situaţia din Siria, anchetatorii turci înclină să privilegieze pista mişcării lui Gulen, prezentat adesea în Turcia drept principala sursă a relelor de care suferă ţara. Ca şi cum ar dori să se apere anticipat de aceste acuzaţii, predicatorul, care se află în exil în SUA de la sfârşitul anilor 1990, s-a declarat 'şocat şi profund întristat' de asasinat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.