Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan anunță foraje la sud de Creta, în colaborare cu Libia/ Amenințări dure spre Grecia cu noile rachete Tayfun

Anadolu Agency
zone economice exclusive turcia libia

Recep Tayyip Erdogan a anunțat efectuarea de foraje pentru hidrocarburi la sud de Creta, în cooperare cu Libia, după declarațiile șefului NOC (Compania Națională de Petrol a Libiei) cu privire la o cooperare cu Grecia și Egiptul în sectorul energetic, dar și după acordurile încheiate de companie cu Italia pentru extracția de hidrocarburi.

„Vom efectua foraje în Marea Neagră și în Marea Mediterană, dar avem capacități cu navele noastre de a merge în țări terțe care au zăcăminte de gaz pentru a fora și a extrage gaze naturale și pentru a le vinde împreună altor țări”, a spus Erdogan, susținând că "vin propuneri în această direcție din diverse țări. În primul rând, Libia". El a adăugat: "Ne spun că putem intra în acest gen de cooperare. Există această situație”. Erdogan a invocat astfel memorandumurile încheiate între Turcia și guvernul interimar libian, pe care ONU și Occidentul nu le recunosc, relatează Kathimerini preluat de Rador.

„Raza de acțiune a rachetei Tayfun va crește”

Președintele turc a făcut miercuri și noi declarații provocatoare cu privire la lansarea de probă a rachetei Tayfun, afirmând, printre altele, că testul în cauză a provocat „panică” în Grecia și că în perioada următoare, „raza sa va crește la mai mult de 561 de kilometri”. „Grecii s-au speriat de raza de acțiune [a Tayfun] întrucât și Atena se află în această rază”, a spus Erdogan într-un interviu pentru televiziunea Al Haber. El și-a reiterat și acuzațiile cu privire la „agresivitatea” Greciei. „Nu putem accepta atitudinea Greciei din ultima vreme. Nu putem rămâne inactivi și tăcuți față de această atitudine agresivă și ostilă”, a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.