Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan cere Europei să sprijine demersurile Turciei în Libia (presă)

anadolu
Juncker,Donald Tusk, erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Europei ca, dacă vrea să pună capăt conflictului din Libia, să sprijine acţiunile ţării sale în această ţară nord-africană, unde Ankara furnizează sprijin armat şefului Guvernului de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli, condus de Fayez al-Sarraj şi recunoscut de ONU, informează sâmbătă Reuters, citată de Agerpres.

Erdogan a făcut aceste remarci într-un editorial publicat sâmbătă pe site-ul publicaţiei Politico, înaintea summitului de duminică de la Berlin, care are ca obiectiv stabilizarea Libiei.

La reuniune, Germania şi ONU vor face presiuni asupra taberelor rivale din Libia să fie de acord cu un armistiţiu şi cu instalarea unui mecanism de monitorizare ca primi paşi în direcţia păcii, potrivit mai multor diplomaţi şi unui proiect de declaraţie.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

Turcia sprijină guvernul din Tripoli condus de Fayez al-Serraj şi îl descrie pe mareşalul Khalifa Haftar - susţinut în special de Arabia Saudită, Egipt şi Emiratele Arabe Unite - drept un conspirator.

"Ţinând cont de faptul că Europa este mai puţin interesată să acorde sprijin militar în Libia, alegerea evidentă este să coopereze cu Turcia, care a promis deja asistenţă militară. Vom pregăti forţele de securitate din Libia şi le vom ajuta să lupte împotriva terorismului, a traficului de persoane şi a altor ameninţări serioase împotriva securităţii internaţionale", a scris Erdogan.

Preşedintele Turciei a mai apreciat că, dacă guvernul legitim al Libiei va cădea, grupări militante islamiste precum Stat Islamic şi Al Qaida "vor găsi teren fertil pentru a se repune pe picioare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.