Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, dezvăluire ȘOCANTĂ despre moarte jurnalistului saudit: Uciderea lui Khashoggi a fost planificată cu 3 zile în avans

Recep Tayyip Erdogan

Președintele turc Recep Taiyyp Erdoğan a făcut marţi o declarație privind moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, spunând că uciderea acestuia fost planificată cu câteva zile în avans, transmite BBC, potrivit Mediafax.

El a spus că Turcia are dovezi clare că Khashoggi a fost ucis într-o crimă premeditată și "sălbatică" la consulatul saudit de la Istanbul din 2 octombrie.

De asemenea, el a cerut ca suspecții să fie judecați în Istanbul.

El a cerut Arabiei Saudite să furnizeze răspunsuri despre locul în care se află corpul lui Khashoggi și cine a ordonat operațiunea.

Erdoğan a făcut un rezumat al mișcărilor lui Khashoggi în ziua în care a dispărut și a spus că echipa "care a planificat și a executat crima" a fost informată despre vizita la consulat cu o zi înainte.a declarat că două echipe saudite au fost implicate în crimă, iar o echipă de nouă persoane, inclusiv generali, a zburat din Arabia Saudită, relatează The Guardian.

Citește și: Cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost găsit

Khashoggi nu a mai fost văzut după ce a intrat în consulatul din Istanbul în după-amiaza zilei de 2 octombrie. Soția sa a anunţat că el a fost reținut împotriva voinței sale, a adăugat acesta.

Erdoğan a mai spus că autoritățile turce iau în calcul luarea de măsuri diplomatice în cazul acestei crime.

Conform lui Erdoğan, este clar că uciderea lui Jamal Khashoggi a fost o asasinare politică premeditată și planificată cu meticulozitate. El a menționat că echipele de recunoaștere au mers până la cercetarea zonelor forestiere din apropierea orașului Istanbul.

Erdogan: "Serviciile de securitate turcești au dovezi că uciderea era o acţiune planificată. Turcia și lumea vor fi satisfăcuți numai atunci când toți planificatorii și făptașii vor fi traşi la răspundere. Alte țări trebuie să participe la anchetă."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.